ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Επιστρέφει το αμφιλεγόμενο Gawker - H ανακοίνωση που ξάφνιασε τα μίντια

Επιστρέφει το αμφιλεγόμενο Gawker - H ανακοίνωση που ξάφνιασε τα μίντια Facebook Twitter
0

Ο Bryan Goldberg, διευθύνων σύμβουλος της Bustle Digital Group, ανακοίνωσε την επιστροφή του Gawker.com σε ένα υπόμνημα που απεστάλη στο προσωπικό του την Τρίτη.

Το σάιτ, που υπήρξε πρωτοπόρο, αλλά και αμφιλεγόμενο λόγω της ταμπλόιντ θεματολογίας του,υπήρξε εξαιρετικά δημοφιλές στην άνθιση του διαδικτύου και αναμένεται να επανεμφανιστεί μέσα στο 2019.

H είδηση ξάφνιασε το χώρο των μίντια καθώς κανείς δεν πίστευε πως κάποιος επενδυτής θα τολμούσε να λανσάρει και πάλι το σάιτ που έριξε αυλαία σκανδαλωδώς.

Ο νέος ιδιοκτήτης του, Bryan Goldberg, ο οποίος πλήρωσε 1,35 εκατομμύρια δολάρια για δικαιώματα σε δημοπρασία πτώχευσης τον Ιούλιο, έγραψε ένα memo στο προσωπικό του Bustle την Τρίτη ότι ο Gawker θα ξαναρχίσει την επόμενη χρονιά με την Amanda Hale, στα ηνία του.

Ένας εκπρόσωπος του Βustle επιβεβαίωσε την είδηση προσθέτοντας ότι η Hale θα είναι υπεύθυνη των ομάδων μάρκετινγκ και την ανάπτυξη της συνολικής στρατηγικής για το εμπορικό σήμα.

Το πρώτο της έργο θα είναι να εξασφαλίσει ότι τα αρχεία του Gawker θα έχουν ένα ασφαλές και μόνιμο σπίτι.

«Θα επενδύσουμε σημαντικούς πόρους σε αυτή την επανεκκίνηση και θα συνεχίσουμε να κάνουμε περαιτέρω ανακοινώσεις καθώς τα σχέδια προχωρούν», είπε.

Σύμφωνα με το σημείωμα, το νέο Gawker, θα εκμεταλλευτεί τους πόρους, την τεχνολογία και την επιχειρηματική πλατφόρμα του Bustle.

«Δεν θα αναδημιουργήσουμε το Gawker ακριβώς όπως ήταν, αλλά θα οικοδομήσουμε την κληρονομιά του Gawker και θα μάθουμε από τα λάθη του», γράφει ο Goldberg. «Με τον τρόπο αυτό, στοχεύουμε να δημιουργήσουμε κάτι νέο, ζωντανό, εξαιρετικά σχετικό που θα αξίζει να το επισκεπτόμαστε καθημερινά ...».

Το Gawker αναγκάστηκε να καταθέσει πτώχευση όταν ένα δικαστήριο της Φλόριντα διέταξε να καταβάλει 140 εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση στον Hulk Hogan, ο οποίος είχε ασκήσει αγωγή εναντίον του για τη δημοσίευση ενός sex tape.

Η δίκη εναντίον του Gawker, χρηματοδοτήθηκε από τον Peter Thiel. Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής του PayPal είχε μια μακαρά βεντέτα εναντίον του Gawker, καθώς το σάιτ είχε αποκαλύψει ότι ήταν ομοφυλόφιλος προτού το κάνει ο ίδιος δημοσίως.

Κατά την ακμή του, το Gawker προσέλκυε 23 εκατομμύρια επισκέψεις σε ένα μήνα. Η Gawker Media έχει επίσης τις ιστοσελίδες Jezebel, το i9, το Deadspin και το Kotaku - όλες αποκτήθηκαν από την Univision για 135 εκατομμύρια δολάρια μετά τη διαβόητη αγωγή.

TV & Media
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM