Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
15.07.2018
Άντρες μιλούν για τη σεξουαλική παρενόχληση - και είναι απολύτως...

Άντρες μιλούν για τη σεξουαλική παρενόχληση - και είναι απολύτως ειλικρινείς

«ΑΛΛΑΞΑ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΟΥ, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΒΛΕΠΩ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΕΝΩ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΗΔΗ ΑΙΣΘΑΝΟΤΑΝ ΑΒΟΛΑ, ΣΥΝΕΧΙΣΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ...»

Τι συμβαίνει όταν ένα Μέσο αποφασίζει να καταγράψει μερικές ειλικρινείς δηλώσεις αντρών για τη σεξουαλική παρενόχληση; Ξέρουν οι άντρες τι ακριβώς κάνουν εκείνη τη στιγμή; Είναι θέμα βιώματος, ανατροφής, χαρακτήρα; Όλα μαζί; Να, μερικές αντιδράσεις, όπως τις κατέγραψε η κάμερα του Al Jazeera και όταν ρώτησε νεαρούς άντρες για τη δική τους σκοπιά στο όλο ζήτημα... 

 

«Άλλαξα την ταχύτητα του βηματισμού μου, γιατί ήθελα να περπατάω πίσω από κάποια. Αντικειμενοποιούσα το σώμα της και ήξερα ότι την κάνω να αισθάνεται άβολα, αλλά ήταν κάτι που θα έκανα έτσι κι αλλιώς»...

 

«Ως παιδί, χωρίς αμφιβολία με μεγάλωσαν με τη νοοτροπία ότι οι γυναίκες είναι αντικείμενα. Ήθελα να βγαίνω με κορίτσια που ήταν αδύνατα και όμορφα και φορούσαν σέξι ρούχα και φυσικά δεν νοιαζόμουν για το πώς ήταν ως άνθρωποι»

 

«Ήμουν απολύτως κακός μαζί της. Κι όταν χωρίσαμε, άκουσα μια φήμη ότι είχε φιλήσει κάποιον από τους φίλους μου, οπότε είπα σε όλους ότι ήταν μία πόρνη»

 

«Έχω αγγίξει γυναίκες παρά τη θέληση τους. Το έχω κάνει αρκετές φορές κατά το παρελθόν»..!

 

Υπάρχουν, όμως, και αυτοί που επισημαίνουν ότι οι "αποδυτηριακές κουβέντες" δεν είναι απλώς αστεία μεταξύ ανδρών.

 

«Δεν μπορεί να μιλάς έτσι και να μην είναι απολύτως πιθανό και αναμενόμενο να λειτουργείς και συμπεριφέρεσαι έτσι»

 

«Ακόμη προσπαθώ να καταλάβω και να το αλλάξω: το πώς η σιωπή μου απέναντι σε μια γυναίκα που παρενοχλείται προσφέρει κάλυψη και συγκατάθεση σ' αυτόν που της κάνει κακό... »

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΠΡΟΣΦΑΤΑ