Στο ΣτΕ προσέφυγε η ΠΟΕΔΗΝ, κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

Στο ΣτΕ προσέφυγε η ΠΟΕΔΗΝ, κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού Facebook Twitter
0

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η ΠΟΕΔΗΝ, κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στην Υγεία και τις δομές κοινωνικής πρόνοιας. 

Η ΠΟΕΔΗΝ κατέθεσε αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και του μέτρου της υποχρεωτικής άδειας άνευ αποδοχών για όσους εργαζόμενους δεν έχουν εμβολιαστεί έως την 1η Σεπτεμβρίου. 

Στο δικόγραφο αναφέρεται ότι η θέσπιση της υποχρέωσης εμβολιασμού και μάλιστα με την απειλή κυρώσεων εις βάρος των εργαζομένων, «έρχεται σε ευθεία αντίθεση προς τις συνταγματικές διατάξεις, που προστατεύουν το θεμελιώδες δικαίωμα της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας του ατόμου και το δικαίωμα στην εργασία». 

Επιπλέον, η ΠΟΕΔΗΝ θεωρεί ότι «παραβιάζονται διεθνείς συμβάσεις που αναγνωρίζουν και προστατεύουν το δικαίωμα του ατόμου να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να αποφασίζει χωρίς άμεσες ή έμμεσες πιέσεις για κάθε θέμα που άπτεται της υγείας του». 

Στην αίτηση ακύρωσης αναφέρεται ότι πριν από τη θέσπιση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στον χώρο της Υγείας και των δομών κοινωνικής πρόνοιας «δεν υπήρξε επιστημονική και επιδημιολογική τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα λήψης ενός τέτοιου μέτρου, όπως εξάλλου θεωρεί επιβεβλημένο η Επιτροπή Βιοηθικής και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αλλά και η υφιστάμενη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας». 

Ακόμη, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας, καθώς δεν εξετάστηκε καν η λήψη ηπιότερων μέτρων, όπως η υποχρεωτική προσκόμιση διαγνωστικού τεστ, για όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν». 

Τέλος, η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι «ουδέποτε υπήρξε αρνητική» στο ζήτημα του εμβολιασμού, γιατί «από την πρώτη στιγμή προτρέψαμε τα μέλη μας να εμβολιαστούν». Αποτέλεσμα αυτής της στάσης, προσθέτει η ΠΟΕΔΗΝ, είναι το γεγονός ότι σήμερα στον χώρο των εργαζομένων στη δημόσια υγεία «πάνω από το 82% έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Συνυπολογίζοντας το ποσοστό όσων διαθέτουν φυσική ανοσία το ποσοστό υπερβαίνει το 90%».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ