Διευκρινίσεις για την υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας στις παρελάσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου έδωσε το υπουργείο Υγείας. 

 

Οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές για τους θεατές, αλλά όχι για τους συμμετέχοντες στην παρέλαση, την ώρα που αυτή πραγματοποιείται. 

 

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός, επισημαίνει το υπουργείο Υγείας. 

 

«Επομένως, την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι», συνεχίζει η ανακοίνωση. 

 

Ωστόσο, τονίζει το υπουργείο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση, εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση, να φορούν τις μάσκες τους.

 

Στη χρήση μάσκας στις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου αναφέρθηκε εκτενώς και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, στη χθεσινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό. 

 

«Είναι προφανές ότι κατά την παρακολούθηση της παρέλασης, στρατιωτικής ή μαθητικής, όπου και αν γίνει αυτή, στη Βόρεια Ελλάδα, στην Αττική ή στην Κρήτη, σε πόλη ή σε χωριό, όλοι θα πρέπει να φοράμε την μάσκα μας, σύμφωνα με την ισχύουσα γενική διάταξη, αφού αφορά σε μια δραστηριότητα, σε έναν εξωτερικό χώρο, αλλά υπό συνθήκες συγχρωτισμού», υπογράμμισε η καθηγήτρια και μέλος της επιτροπής των ειδικών.