Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην 14η ανακρίτρια ο 23χρονος κατηγορούμενος για συμμετοχή στην «απόπειρα ανθρωποκτονίας» σε βάρος του αστυνομικού της Ομάδας «Δράση» κατά τη διάρκεια των  επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη.

 

Μαζί του απολογήθηκε και ο 22χρονος συγκατηγορούμενός του με τον οποίο είχαν συλληφθεί την Τετάρτη το βράδυ. Ο 22χρονος αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων, της εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε Αστυνομικό Τμήμα, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της χρηματικής εγγύησης 1.000 ευρώ.

 

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αν και σε βάρος του 22χρονου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, τελικώς στην ανάκριση κλήθηκε να απολογηθεί για τα υπόλοιπα κακουργήματα που περιλαμβάνει η δικογραφία και αφορούν σε εκρηκτικά. Αυτό γιατί δεν προέκυψε εμπλοκή του στην επίθεση εναντίον του αστυνομικού.

 

Όπως δήλωσε η συνήγορός του, Άννυ Παπαρούσου, τα τηλέφωνα των δυο νεαρών παρακολουθούνταν από τον περασμένο Ιανουάριο με εισαγγελική διάταξη για λόγους δημόσιας ασφάλειας, όπως είπε και βάσει αυτού του υλικού σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους. Σύμφωνα με τη συνήγορο, οι συνομιλίες αυτές μέχρι και σήμερα δεν έχουν εισαχθεί στην δικογραφία.

 

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι απολογίες ενώπιον της 13ης Ανακρίτριας των επτά κατηγορουμένων που συνελήφθησαν τη νύχτα των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη μεταξύ των οποίων και ο 30χρονος που φέρεται να έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι, ενώ ήδη έχουν εξεταστεί μάρτυρες που πρότεινε ο 30χρονος.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ