Τα αναθεωρημένα μέτρα του lockdown κατά του κορωνοϊού, που τίθενται σε ισχύ μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ.

 

Μεταξύ αυτών και η μερική άρση των μέτρων για δραστηριότητες όπως κυνήγι και ψάρεμα.

 

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει το ΦΕΚ, επιτρέπεται η «μετακίνηση κυνηγών ή αλιέων για την άσκηση θήρας / αλιείας υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

 

-Η εν λόγω μετακίνηση πραγματοποιείται αποκλειστικά εντός της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, ή εξαιρετικά στην περίπτωση της Αττικής εντός των ορίων της Περιφέρειας,

 

-συμμετοχή μέχρι και 2 ατόμων κυνηγών/ αλιέων για λόγους ασφαλείας,

 

-εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δραστηριότητας».

 

Παράλληλα, από την 1η Ιανουαρίου 2021 επιτρέπεται επίσης η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις χωρίς την παρουσία θεατών των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα της Α' κατηγορίας μπάσκετ γυναικών, βόλεϊ γυναικών, πόλο ανδρών-γυναικών και χάντμπολ ανδρών-γυναικών.

 

Νέα μέτρα για τα καταστήματα τροφίμων

 

Νέα μέτρα θα ισχύσουν και για τα καταστήματα τροφίμων σύμφωνα με το ΦΕΚ.

 

Αναλυτικότερα, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία καθώς και φαρμακεία (αλλά και συνεργεία αυτοκινήτων) θα έχουν τη δυνατότητα λειτουργίας την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου αλλά και την επόμενη Κυριακή στις 3 Ιανουαρίου.

 

Ορίζεται δε, προαιρετικό ωράριο από τις 7:00 έως τις 21:00.

 

Τα καταστήματα θα μπορούν αν είναι ανοιχτά υπό τις εξής προϋποθέσεις:

 

-Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.

 

-Απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.

 

-Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.

 

-Ωράριο λειτουργίας έως τις 21:00, με την εξαίρεση, ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί έως τη 1:00.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr