Ισόβια και 129 χρόνια κάθειρξη στο Νίκο Μαζιώτη

Ισόβια και 129 χρόνια κάθειρξη στο Νίκο Μαζιώτη Facebook Twitter
ΑΠΕ / ΜΠΕ
0

Με την επιβολή ποινής ισόβιας κάθειρξης και 129 χρόνια στο Νίκο Μαζιώτη ολοκληρώθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων  η δεύτερη δίκη για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στο εδώλιο, εκτός από τον Νίκο Μαζιώτη, ήταν ο Αντώνης Σταμπούλος - ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών- και ο Γιώργος Πετρακάκος στον οποίο επιβλήθηκε κάθειρξη 34 ετών.

Σε κάθειρξη 11 ετών καταδικάστηκε και η Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Ν. Μαζιώτη, για σειρά πλημμελημάτων με τα οποία βαρύνεται. Οι κακουργηματικές κατηγορίες σε βάρος της εκκρεμούν, για να εκδικαστούν όταν συλληφθεί.

Αντικείμενο της δεύτερης δίκης για τον Επαναστατικό Αγώνα ήταν οι πράξεις που οι αρχές καταλογίζουν στον Ν. Μαζιώτη κατά το διάστημα που ήταν καταζητούμενος, μετά την παραβίαση το 2012 των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Οι κατηγορίες αφορούν, μεταξύ άλλων,τις δύο ληστείες στην Κλειτορία και τα Μέθανα καθώς και τις απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά τη συμπλοκή του με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι το καλοκαίρι του 2014, οπότε και συνελήφθη.

Οι τελευταίες συνεδριάσεις του δικαστηρίου έγιναν χωρίς τη παρουσία του Νίκου Μαζιώτη στο δικαστήριο καθώς η δικηγόρος του δεν έλαβε άδεια από το δικηγορικό σύλλογο να συμμετέχει στη δίκη. Ο Νίκος Μαζιώτης ζήτησε διορισμό δικηγόρου, ωστόσο, το δικαστήριο δεν ικανοποίησε το αίτημα του, θεωρώντας το παρελκυστικό και ο κατηγορούμενος αποχώρησε από τη δίκη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ