Γώγος: Θα πρέπει να σκεφτούμε το κλείσιμο των συνόρων αν αυξηθεί η επιδημιολογική καμπύλη

Γώγος: Θα πρέπει να σκεφτούμε το κλείσιμο των συνόρων αν αυξηθεί η επιδημιολογική καμπύλη Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Ως «πολύ κακά» χαρακτήρισε τα επιδημιολογικά δεδομένα του κορωνοϊού στα Βαλκάνια ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης. 

Όπως εξήγησε ο καθηγητής σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων υπάρχει πρόβλημα με έξαρση κρουσμάτων και αν συνεχιστεί η κατάσταση και αυξηθεί η επιδημιολογική καμπύλη «θα έχουμε θέμα». «Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να σκεφτούμε το κλείσιμο των συνόρων. Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Σερβία και ευτυχώς έγινε αντιληπτό εγκαίρως στην Ελλάδα και πήραν μέτρα», τόνισε ο κ. Γώγος μιλώντας στο ΣΚΑΪ. 

«Πρέπει να παραμείνουμε κλειστοί στη Σερβία μέχρι τις 15 Ιουλίου και βλέπουμε», είπε χαρακτηριστικά. 

«Οι πιο κοντινές χώρες σε εμάς είναι οι πιο επικίνδυνες.» Από την Αλβανία, επίσης, έχουν μπει άνθρωποι που βρέθηκαν θετικοί. Ο καθηγητής ωστόσο δεν πιστεύει ότι θα φτάσουμε στο σημείο να κλείσουμε τελείως τα χερσαία σύνορα. Όσοι εντοπίζονται θετικοί μπαίνουν σε καραντίνα, κάτι που όμως μπορεί, επίσης, να αποτελέσει πρόβλημα στην περίπτωση που μεγάλος αριθμός επισκεπτών χρειαστεί να μπει σε καραντίνα ή να νοσηλευτεί στην χώρα μας.

Οι εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται με βάση τις οδηγίες

Σχετικά με τα πανηγύρια τόνισε ότι ή πρέπει να απαγορευτούν τα πανηγύρια ή να υπάρχει επιτήρηση. Οι εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται με βάση τις οδηγίες. Για τα νεότερα στοιχεία ο κ. Γώγος είπε ότι ο ιός μεταδίδεται και από τον αέρα, όπως ανακοίνωσε και ο ΠΟΥ, ενώ παράλληλα επικαλέσθηκε επιστολή σε περιοδικό για τον κίνδυνο αερογενούς μετάδοσης του κορωνοϊού σε κλειστούς χώρους. 

Παγκοσμίως βρισκόμαστε ή πλησιάζουμε στην κορύφωση της πανδημίας, προσέθεσε.

 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ