Γεωργαντάς: Κανένα πρόβλημα στην εφοδιαστική αλυσίδα της χώρας - «Επαρκή αποθέματα σε κρίσιμα προϊόντα»

Γεωργαντάς: Κανένα πρόβλημα στην εφοδιαστική αλυσίδα της χώρας - «Επαρκή αποθέματα σε κρίσιμα προϊόντα» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Δε υπάρχει κανένα ζήτημα επάρκειας στη εφοδιαστική αλυσίδα της χώρας τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για μια χώρα που παράγει και μια αλυσίδα που λειτουργεί κανονικά» είπε και υπογράμμισε ότι «τα αποθέματα σε όλα τα κρίσιμα προϊόντα είναι πολύ υψηλή» φέρνοντας ως παράδειγμα το ηλιέλαιο για το οποίο όπως δήλωσε «και τίποτα να μην εισάγουμε, είμαστε καλυμμένοι για πέντε μήνες».

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι στη χώρα μας υπάρχουν περί τα 380.000 στρέμματα αγρανάπαυσης τα οποία θα μπορούσαν να καλλιεργηθούν «χωρίς οι αγρότες να χάσουν τα οφέλη του πρασινίσματος» όπως σημείωσε.

Ανέφερε ότι στόχος του ΥΠΑΑΤ και της κυβέρνησης είναι «να ενισχύσουμε τους αγρότες για να παράξουν όσο το δυνατόν περισσότερο».

«Το κόστος παραγωγής για τους παραγωγούς έχει αυξηθεί» είπε ο κ. Γεωργαντάς και συμπλήρωσε πως «προσπαθούμε να ενισχύσουμε τους αγρότες και να μειώσουμε το κόστος παραγωγής. Να μπορέσουν να δώσουν το προϊόν τους σε μια τιμή που είναι προσιτή για τον καταναλωτή».

Μιλώντας για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισήμανε ότι οι έλεγχοι έχουν αυξηθεί και έχουν φέρει αποτελέσματα, ανέφερε πως θα «κλιμακώσουμε μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία αυτές τις δράσεις» και τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα έρθει στη Βουλή τροπολογία που θα δίνει «στη δημοσιότητα τα ονόματα αυτών που κερδοσκοπούν» κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο «θα λειτουργήσει καταλυτικά στην καταπολέμηση της κερδοσκοπίας».

Τέλος, ο αρμόδιος υπουργός έκανε αναφορά στα βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στον πρωτογενή τομέα λέγοντας ότι «η Ελλάδα τα δυο τελευταία χρόνια έχει θετικό ισοζύγιο στα αγροτικά προϊόντα κατά 500 εκατ. ευρώ. Εξάγουμε περισσότερα από όσα εισάγουμε».

Ωστόσο είπε ότι σε κάποια προϊόντα που καταναλώνονται αρκετά στη χώρα μας η μεγαλύτερη ποσότητα αυτών εισάγονται, όπως το βόειο κρέας οι εισαγωγές των οποίων ανέρχονται στο 85%. «Πρέπει σε συγκεκριμένα προϊόντα να μειώσουμε την εξάρτησή μας από τις εισαγωγές. Θα πρέπει να γίνουν ενέργειες για να επιτευχθεί αυτό» δήλωσε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προς Δήμα: «Εντελώς αποπροσανατολιστική η αναφορά στον μισθό μας»

Ελλάδα / Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προς Δήμα: «Εντελώς αποπροσανατολιστική η αναφορά στον μισθό μας»

Σχετικά με τις απολαβές των 120.000 ευρώ ετησίως τονίζουν ότι οι «καθαρές απολαβές μας, φορολογούνται και δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό, ενώ καταβάλλονται από τους χρήστες του εναερίου χώρου και μάλιστα το 90% προέρχεται από ξένες αεροπορικές εταιρείες»
LIFO NEWSROOM
Καιρός: Σε εξέλιξη τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα - Πού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Ελλάδα / Καιρός: Σε εξέλιξη τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα - Πού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Τα φαινόμενα μέχρι και το βράδυ θα είναι κατά τόπους ισχυρά - Στις υπόλοπες περιοχές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά
LIFO NEWSROOM
Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος έλαβε εξιτήριο από το «Λαϊκό» - Σταματά την απεργία πείνας

Ελλάδα / Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος έλαβε εξιτήριο από το «Λαϊκό» - Σταματά την απεργία πείνας

Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος συμμετείχε στην κινητοποίηση χωρίς να έχει συγγενική σχέση με τα θύματα, θέλοντας, όπως είχε δηλώσει, να στηρίξει το αίτημα του Πάνου Ρούτσι για εκταφή της σορού του γιου του
LIFO NEWSROOM
Αυλώνας: Συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες βρεφονηπιακού σταθμού μετά από καταγγελίες ότι έλειπε τούφα από τα μαλλιά παιδιού

Ελλάδα / Αυλώνας: Συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες βρεφονηπιακού σταθμού μετά από καταγγελίες ότι έλειπε τούφα από τα μαλλιά παιδιού

Η μητέρα κατήγγειλε ότι, παραλαμβάνοντας το παιδί της το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Σεπτεμβρίου, διαπίστωσε τραυματισμούς στο κεφάλι και στο χείλος του
LIFO NEWSROOM