Φοιτητής καταγγέλλει ότι ξυλοκοπήθηκε μέσα στην ΑΣΟΕΕ: «Με αναγνώρισαν τρία άτομα»

Φοιτητής καταγγέλλει ότι ξυλοκοπήθηκε μέσα στην ΑΣΟΕΕ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Φοιτητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου καταγγέλλει πως άγνωστοι τον γρονθοκόπησαν μέσα στην ΑΣΟΕΕ το απόγευμα της Τρίτης.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο 20χρονος φοιτητής κατήγγειλε πως βρισκόταν στο πανεπιστήμιο για μάθημα. Ο ίδιος εκτιμά πως οι δράστες τον αναγνώρισαν. Ο σπουδαστής και μέλος της φοιτητικής παράταξης Πανελλήνια Ανεξάρτητη Κίνηση Σπουδαστών (ΠΑνΚΣ), Οδυσσέας Βλαχονικολός καταγγέλλει: «Καθώς έβγαινα από την πλαϊνή είσοδο της Δεριγνύ με αναγνώρισαν τρία άτομα που μάλλον πρόσκεινται στο αναρχικό χώρο και άρχισαν να με χτυπάνε με μπουνιές και κλοτσιές». 

Ένας εκ των επικεφαλής της ΠΑνΚΣ, ο Βασίλης Αποστολόπουλος, δήλωσε πως οι δράστες αναγνώρισαν το θύμα και το χτύπησαν επειδή, όπως λέει, έχει υποστηρίξει τη θεσμοθέτηση πανεπιστημιακής αστυνομίας. Κατά τον ίδιο, κάποιος από τους δράστες είπε στον φοιτητή: «Είσαι αυτός που βγαίνει στην τηλεόραση και μιλάς για βία στα ΑΕΙ και πανεπιστημιακή αστυνομία;»

Ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Δημήτρης Μπουραντώνης δήλωσε ότι το περιστατικό θα διερευνηθεί και θα ενημερωθούν οι αρμόδιες αρχές.

«Όπως μπορεί να έχετε καταλάβει, μου επιτέθηκαν άνανδρα 3 αναρχικοί μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου απλά και μόνο επειδή έχω διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις», έγραψε σήμερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο κ. Βλαχονικολός. «Είμαι καλά και δεν διατρέχει κάποιο άμεσο κίνδυνο η υγεία μου. Ευχαριστώ όλους όσους μου έστειλαν μήνυμα. Ένα είναι σίγουρο από εδώ και πέρα. Δεν θα σωπάσω. Θα ακολουθήσω τον δρόμο της αστικής δικαιοσύνης, όπως έμαθα από την οικογένεια μου. Όσο περισσότερο αποσιωπούμε ή αδιαφορούμε για τα περιστατικά βίας τόσο περισσότερο μεγαλώνει το τέρας του αυταρχισμού.»

Στο περιστατικό αναφέρθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. «Ο νεαρός φοιτητής υποστήριζε ότι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία χρειάζεται διότι η βία στα ΑΕΙ είναι ανεξέλεγκτη. Οι διαφωνούντες με την άποψη του αυτή, για να δείξουν ότι έχει άδικο….τον έδειραν…ό,τι και να πει κανείς πλέον για αυτούς είναι λίγο.»

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ