Υπό δραματική πίεση βρίσκεται το σύστημα υγείας τις τελευταίες ημέρες λόγω του κορωνοϊού, την ώρα που τα κρούσματα αυξάνονται, ενώ στο «κόκκινο» είναι οι ΜΕΘ.Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης είναι αυτό που συνέβη στον «Ευαγγελισμό», όπου πέντε διασωληνωμένοι ασθενείς ήταν εκτός ΜΕΘ, καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμες κλίνες στη μονάδα.

 

«Έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν τα πράγματα. Το σύστημα δεν είναι στα όριά του, ξεπερνά τα όριά του. Στον “Ευαγγελισμό” όλες οι κλίνες είναι γεμάτες. Μέχρι πριν μία ώρα υπήρχαν πέντε διασωληνωμένοι ασθενείς από 30 μέχρι 60 ετών, οι οποίοι δεν έχουν ΜΕΘ για να πάνε», δήλωσε στο Μega νωρίς το απόγευμα της Τρίτης ο πνευμονολόγος Ευάγγελος Μπαλής, επικεφαλής της κλινικής Covid στον «Ευαγγελισμό».

 

Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο δικό μας νοσοκομείο, σημείωσε και συμπλήρωσε «Δεν υπάρχει κρεβάτι ΜΕΘ στην Αττική για να απορροφηθούν».

 

«Τους έχουμε στην κλινική Covid με αναπνευστήρες και οι γιατροί δίνουν μια άνιση μάχη, γιατί δεν είναι εξειδικευμένοι εντατικολόγοι που τους παρακολουθούν, είναι οι γιατροί της κλινικής Covid», περιέγραψε.

 

Ο ίδιος εξήγησε ότι η κλινική Covid του νοσοκομείου είναι σε συνεχή επικοινωνία με τη ΜΕΘ, προκειμένου αν ένας ασθενής εμφανίσει βελτίωση και αποσωληνωθεί, τότε αμέσως κάποιος διασωληνωμένος να πάρει τη θέση του.

 

«Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Η χθεσινή εφημερία ήταν από τις χειρότερες και αυτό θα συνεχίσει να υπάρχει», τόνισε και εξήγησε: «Από τη στιγμή που θα έχουμε μείωση των περιστατικών, θα περάσουν άλλες 15 ημέρες για να φανεί αυτή η μείωση στις απλές κλινικές. Για τη μονάδα θα περάσουν ακόμη περισσότερες ημέρες».«Άρα αυτή τη στιγμή θέλουμε δραστικά μέτρα. Θα πρέπει όλος ο υγειονομικός κόσμος να συμβάλει και εδώ μπαίνει ο ιδιωτικός τομέας. Στα προηγούμενα κύματα οι ιδιώτες είχαν συμφωνήσει να προσφερθεί κάποιο μεγάλο νοσηλευτικό ίδρυμα και να συμμετέχει», υπογράμμισε ο πνευμονολόγος και κάλεσε τους πολίτες να βοηθήσουν δραστικά, θέτοντας όρια προκειμένου να προστατεύσουν τους γύρω τους.Λίγο αργότερα ο διοικητής του «Ευαγγελισμού», Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, δήλωσε ότι όλοι οι διασωληνωμένοι ασθενείς θα απορροφηθούν από τις ΜΕΘ εντός της ημέρας.

 

«Οι δύο έχουν ήδη απορροφηθεί και οι άλλοι δύο θα απορροφηθούν εντός της ημέρας. Δεν υπάρχει θέμα να μείνει κανένας ακάλυπτος», είπε στο Mega, ενώ συμπλήρωσε «Είμαστε σε δύσκολη κατάσταση».

 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη σημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ, 422 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Επιπλέον, τις προηγούμενες 24 ώρες έγιναν 289 νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr