Lockdown: Μόλις 15,4% μειωμένη η κίνηση στους δρόμους της Αττικής σε σχέση με πέρυσι

Lockdown: Μόλις 15,4% μειωμένη η κίνηση στους δρόμους της Αττικής σε σχέση με πέρυσι Facebook Twitter
Lockdown: Μόλις 15,4% μειωμένη η κίνηση στους δρόμους της Αττικής σε σχέση με πέρυσι (Eurokinissi)
0

Ελάχιστα φαίνεται πως έχει επηρεάσει το lockdown την κίνηση στην Αττική, καθώς καθημερινά είναι τα προβλήματα στους δρόμους σε ολόκληρη την περιφέρεια, κυρίως δε στο κέντρο της Αθήνας.

Η εικόνα στους δρόμους δεν συνάδει με την επιβολή αυστηρών μέτρων κατά του κορωνοϊού ενώ συγκριτικά με τον κυκλοφοριακό φόρτο της ίδιας περιόδου του 2019, η μείωση που καταγράφεται ανέρχεται μόλις στο 15,4%.

Τα σχετικά συμπεράσματα προκύπτουν από στατιστικά στοιχεία που έχει επεξεργαστεί η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών (ΔΙΔΙΜΥ).

Η εικόνα είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με το πρώτο lockdown.

Συνολικά η μεγαλύτερη μείωση φαίνεται να καταγράφεται σε κεντρικές Λεωφόρους, όπως η Πανεπιστημίου η Μεσογείων και η Συγγρού.

Αντίθετα οι δρόμοι με την περισσότερη κίνηση είναι η Λ. Κηφισού, η Λ. Ποσειδώνος, η Βασιλίσσης Σοφίας και η Κηφισίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που παραθέτει η Καθημερινή, κατά τη διάρκεια του 2ου lockdown η κυκλοφορία καταγράφει αύξηση κατά 37,5% σε σχέση με αυτήν του 1ου lockdown.

Στο 2ο lockdown, η κυκλοφορία μειώθηκε κατά 15,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, όπου δεν υπήρχε πανδημία.

Η αντίστοιχη σύγκριση για το 1ο lockdown έδειξε ότι τον Μάρτιο του 2020 η κυκλοφορία στην Αττική ήταν 49,5% λιγότερη από αυτήν του Μαρτίου του 2019.

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν και τα ποσοστά μείωσης ή αύξησης της κυκλοφορίας ανάλογα με τη την χρονική περίοδο.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η Πανεπιστημίου (77,3% μείωση), η Πατησίων – Αλεξάνδρας (μόλις 3,8%-9,8% μείωση) και η Μεσογείων – Συγγρού (έως και 59,8% μείωση)

Επίσης από τα στοιχεία φαίνεται ότι οι τέσσερις πιο επιβαρυμένες κυκλοφοριακά οδικές αρτηρίες είναι η Λ. Κηφισού η οποία έχει τον μεγαλύτερο ημερήσιο φόρτο, ακολουθεί η Λ. Ποσειδώνος, η Βασιλίσσης Σοφίας και τέλος η Λ. Κηφισίας.

Δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία ΕΔΩ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM