Βατόπουλος: Σενάριο να φοράμε μάσκες ως το 2022 - Φέτος να αποφύγουμε τα ρεβεγιόν

Βατόπουλος: Σενάριο να φοράμε μάσκες ως το 2022 - Φέτος να αποφύγουμε τα ρεβεγιόν Facebook Twitter
0

Για απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ελλάδα «αν χειροτερέψει η κατάσταση», έκανε λόγο ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής Μικροβιολογίας της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Όπως εξήγησε, τα χαρακτηριστικά της επιδημίας στην Ελλάδα είναι πως «βρίσκεται σε όλη την Ελλάδα» και «έχουμε διασπορές κατά κύριο λόγο σε δομές, κλειστούς πληθυσμούς (γηροκομεία, εργοστάσια)», κάτι που καθιστά πιθανό το ενδεχόμενο επιβολής απαγόρευσης της κυκλοφορίας όπως αποφασίστηκε χθες για το Παρίσι και πολλές άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος σημείωσε επίσης πως «δεν ξέρουμε πώς θα συμπεριφερθεί ο κορωνοϊός», ωστόσο «γίνεται παγκόσμια προσπάθεια να διαρκέσει λιγότερο με τα λιγότερα θύματα», προσθέτοντας πως συνήθως οι επιδημίες (όπως η γρίπη του 1918, 1958 και 1968) διαρκούν 2-3 χρόνια.

Για τη χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους ο κ. Βατόπουλος τόνισε ότι η επιτροπή είναι σύμφωνη πως όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε την μάσκα (τόσο σε εσωτερικούς χώρους, όσο και εξωτερικούς) όπου υπάρχει πολύς κόσμος τόσο καλύτερα ενώ επεσήμανε πως υπάρχει σενάριο να φοράμε μάσκες μέχρι το 2022.

Τέλος, αναφορικά με τα ρεβεγιόν και τα Χριστούγεννα, δήλωσε πως όπως είναι τώρα η κατάσταση πρέπει να τα αποφύγουμε. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM