Καμπανάκι ΠΙΣ για τις ασπίδες προσώπου: «Δεν προστατεύουν, κακώς την φοράνε»

Καμπανάκι ΠΙΣ για τις ασπίδες προσώπου: «Δεν προστατεύουν, κακώς την φοράνε» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στην σημασία της μάσκας εν μέσω πανδημίας και την ελλιπή προστασία που προσφέρουν οι ασπίδες προσώπου αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Τη μάσκα δεν πρέπει να την αντιμετωπίζουμε ως καταναγκασμό αλλά ως το "εργαλείο" που θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε τη ζωή μας, τις εργασίες και τις διασκεδάσεις μας. Δεν πρόκειται για χρήση που σκοπό έχει να προστατεύσει τους άλλους αλλά είναι το μέσο για να συνεχίσουμε φυσιολογικά τη ζωή μας μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο που θα μας προστατεύσει από τον ιό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Εξαδάκτυλος εξηγεί ότι οι μάσκες είναι «αποδεδειγμένα καλύτερες και πιο προστατευτικές από τις ασπίδες οι οποίες έχουν ευθύς εξ αρχής σχεδιαστεί ως συμπληρωματικό μέτρο προφύλαξης. Δηλαδή, ασπίδα έχει νόημα να φοράει κάποιος που φοράει και μάσκα. Στην πραγματικότητα οι ασπίδες αντικαθιστούν τη χρήση των ειδικών γυαλιών και όχι τις μάσκες που προστατεύουν μύτη και στόμα. Βιβλιογραφικές αναφορές επισημαίνουν ότι οι ασπίδες δεν είναι αντίστοιχα προϊόντα με τις μάσκες».

«Η ασπίδα δεν προστατεύει. Ειδικά η μικρή ασπίδα είναι τελείως άχρηστη. Κακώς τη φοράνε. Οι προσωπίδες, αυτές οι ασπίδες, δεν έχουν γίνει για να αντικαθιστούν τη μάσκα... Είναι ελλιπής η ασπίδα», σημείωσε. 

Καμπανάκι ΠΙΣ για τις ασπίδες προσώπου: «Δεν προστατεύουν, κακώς την φοράνε» Facebook Twitter

«Η μάσκα», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΙΣ, «είναι προστατευτική και αποτελεί το απόλυτο "όπλο" προστασίας για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που διαχειρίζεται κρούσματα covid-19. Αν κάποιος δεν έχει άλλο μέσο προστασίας, η μάσκα είναι το ελάχιστο και η πρώτη προτεραιότητα. Σημαντικά είναι επίσης η υγιεινή των χεριών και η τήρηση των αποστάσεων που συμπληρωματικά βοηθούν στην αυτοπροστασία μας. Αλλά η μάσκα είναι το πρώτο».

Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο η μάσκα συνίσταται σε παιδιά άνω των 4 ετών και όλους τους ενήλικες. Δεν συνίσταται σε ορισμένες κατηγορίες ασθενών με ψυχικές παθήσεις, συγκεκριμένες πνευμονοπάθειες συγκεκριμένου βαθμού, και στα άτομα με νοητική υστέρηση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜEGA

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ