Απεργία την Πρωτομαγιά

Χαλκιδική: Αλαλούμ με τα δωμάτια καραντίνας στα ξενοδοχεία

Χαλκιδική: Αλαλούμ με τα δωμάτια καραντίνας στα ξενοδοχεία Facebook Twitter
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ/ EUROKINISSI
0

Δεν φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον από τους ξενοδόχους για να συμπεριλάβουν στα καταλύματα και «δωμάτια καραντίνας».

Ειδικά στη Χαλκιδική το πρόβλημα φέρεται να είναι μεγάλο, καθώς δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από τους επιχειρηματίες με ξενοδοχεία στην περιοχή.

«Χτυπάμε πόρτες αλλά δεν υπάρχει ανταπόκριση. Είναι ασύμφορο για ένα ξενοδοχείο να μπει στη διαδικασία να γίνει Covid, όπως οι ίδιοι ξενοδόχοι ισχυρίζονται» δήλωσε στο ethnos.gr ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, υποστηρίζοντας ότι: «Υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει ανησυχία λόγω κορωνοϊού στην περιοχή. Εμείς ως Αντιπεριφέρεια ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ».

Το πιθανότερο σενάριο εκτιμάται ότι είναι να μετατρέψουν τα ξενοδοχεία για την υπόλοιπη σεζόν το 3% των κλινών τους σε δωμάτια καραντίνας, για τις περιπτώσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, των οποίων η κλινική κατάσταση δεν απαιτεί νοσηλεία, όπως προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομίας, Υγείας και Τουρισμού.

Την ίδια ώρα, αν και είχαν προβλεφθεί 6 κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στην Χαλκιδική, εντούτοις, δημιουργήθηκαν μόλις δύο, καθώς δεν προχώρησαν οι προσλήψεις, παρά το αυξημένο τουριστικό ρεύμα που υπάρχει στην περιοχή.

Δύο ζευγάρια Σέρβων βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε καραντίνα στα δωμάτιά τους στο Μαρμαρά Χαλκιδικής, σύμφωνα με το Έθνος, καθώς εντοπίστηκαν από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα σύνορα. Στη Χαλκιδική παραθερίζουν 2.500 τουρίστες αυτήν την εποχή και αναπάντητα παραμένουν πολλά ερωτήματα σχετικά με την διαχείριση των κρουσμάτων στα ξενοδοχεία, όπως αναφέρουν φορείς της Χαλκιδικής σε επιστολή τους στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Οι φορείς έχουν στείλει από τις 2 Ιουλίου επιστολή (ξενοδόχοι, γιατροί, επαγγελματίες), οι οποίοι ζητούν κατευθύνσεις σχετικά με τη νέα κατάσταση που δημιουργείται στην περιοχή λόγω κορωνοϊού αλλά και οδηγίες καθημερινής πρακτικής διαχείρισης των υπόπτων περιστατικών COVID 19. «Υπάρχει ένα ζήτημα σχετικά με τη διαχείριση των ύποπτων περιστατικών. Έχουμε θέσει το ζήτημα εδώ και ένα μήνα στην Πολιτεία και περιμένουμε οδηγίες», ανέφερε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής.

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM