Πανεπιστήμια: Στα μέσα Ιουνίου η εξεταστική, με εναλλακτικούς τρόπους εξέτασης

Πανεπιστήμια: Στα μέσα Ιουνίου η εξεταστική, με εναλλακτικούς τρόπους εξέτασης Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στα τέλη Μαΐου αναμένεται να ολοκληρωθεί στα πανεπιστήμια το εαρινό εξάμηνο, ενώ στα μέσα Ιουνίου θα ξεκινήσει η εξεταστική, δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης.

Ο τρόπος διεξαγωγής των εξετάσεων είναι αρμοδιότητα του εκάστοτε διδάσκοντα καθηγητή, αλλά το υπουργείο Παιδείας έκανε την Τετάρτη προτάσεις στους πρυτάνεις των πανεπιστημίων για το θέμα, μέσω του κ. Διγαλάκη, ο οποίος μετείχε στην Έκτακτη Σύνοδο των Πρυτάνεων που έγινε με τηλεδιάσκεψη.

Αν και το κάθε ΑΕΙ έχει τον δικό του προγραμματισμό, ο υφυπουργός Παιδείας- αρμόδιος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση- εκτίμησε ότι το εξάμηνο θα ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου και οι εξεταστικές θα αρχίσουν 10-15 Ιουνίου.

Εναλλακτικοί τρόποι εξέτασης

«Η πρότασή μας είναι να χρησιμοποιηθούν, όπου είναι δυνατόν, εναλλακτικοί τρόποι εξέτασης και όχι η φυσική παρουσία», δήλωσε ο κ. Διγαλάκης στο ΑΠΕ. «Αυτό σημαίνει, είτε ο φοιτητής να εκπονήσει κάποια εργασία, είτε να γίνει η εξέταση προφορικά, εξ αποστάσεως μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε με συνδυασμό όλων αυτών. Έτσι, θα έχουμε το πλεονέκτημα να πραγματοποιηθούν πολύ λιγότερες εξετάσεις με φυσική παρουσία», εξήγησε.

Με φυσική παρουσία θα γίνουν μόνο όσες εξετάσεις δεν γίνεται να πραγματοποιηθούν αλλιώς (εργαστηριακές ή κλινικές ασκήσεις) και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα που θα υποδείξει η Εθνική Επιτροπή τις επόμενες ημέρες, σημείωσε ο υφυπουργός Παιδείας.

Παράταξη εξαμήνου

Παράλληλα, ο Βασίλης Διγαλάκης δήλωσε ότι το υπουργείο Παιδείας με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα επιλύσει νομικά ζητήματα, όπως μεταξύ άλλων η παράταση του εξάμηνου, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα εργαστηριακά και κλινικά μαθήματα.

Με βάση το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τη σταδιακή επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών, το ακαδημαϊκό εξάμηνο θα ολοκληρωθεί κανονικά, συνεχίζοντας την εξ αποστάσεως διδασκαλία. Ωστόσο, από τις 25 Μαΐου θα υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιούνται δια ζώσης εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις.

«Τα μαθήματα εξ αποστάσεως πάνε πολύ καλά. Δεν υπήρχε λόγος να διακινδυνεύσουμε επιστρέφοντας στη διδασκαλία με φυσική παρουσία των φοιτητών», σημείωσε ο κ. Διγαλάκης.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ