Δίπλωμα οδήγησης: Προσωρινή άδεια με email, μία ημέρα μετά την εξέταση

Δίπλωμα οδήγησης: Προσωρινή άδεια με email, μία ημέρα μετά την εξέταση Facebook Twitter
Με email θα παίρνουν οι νέοι οδηγοί το προσωρινό δίπλωμα οδήγησης (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Προσωρινό δίπλωμα οδήγησης με email, προκειμένου οι νέοι οδηγοί να μπορούν να καθίσουν στο τιμόνι την επομένη των εξετάσεων είναι μεταξύ των αλλαγών που φέρνει το σχετικό νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο που αλλάζει τα δεδομένα στα διπλώματα οδήγησης είναι υπό συζήτηση στη Βουλή και την Πέμπτη θα γίνει η ψηφοφορία στην Ολομέλεια. Αναφερόμενος στο νέο, προσωρινό δίπλωμα, ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης είπε ότι αυτό θα αποστέλλεται την επόμενη ημέρα των εξετάσεων, με email, ενώ σχεδιάζεται και εφαρμογή στο κινητό για αυτό τον σκοπό.

«Κάποιος ο οποίος θα δώσει τις πρακτικές εξετάσεις, αντί να περιμένει 5-6 μήνες να λάβει το δίπλωμα στα χέρια του, άρα δεν θα μπορεί και ο ίδιος να κινηθεί ή ενδεχομένως δεν θα μπορεί να δουλέψει γιατί πολλοί θέλουν το δίπλωμα ως μέσο ή ως εργαλείο προκειμένου να εργαστούν κάπου, την επομένη κιόλας ημέρα, θα μπορεί να λαμβάνει κάποιος το δίπλωμα στο email του και να το εκτυπώσει», δήλωσε ο κ. Κεφαλογιάννης μιλώντας στην ιστοσελίδα newsit.

«Επειδή θα προχωρήσουμε πολύ γρήγορα και στις διαδικασίες ψηφιοποίησης, το οποίο ενδεχομένως να είναι και μέχρι τέλος του παρόντος μηνός, θα μπορεί να το παίρνει και ηλεκτρονικά στο κινητό. Δηλαδή με μία εφαρμογή θα του έρχεται κατευθείαν, επομένως θα έχει το προσωρινό δίπλωμα στο κινητό του, μέχρι να εκδοθεί το οριστικό δίπλωμα το οποίο θα ακολουθήσει», συμπλήρωσε ο υφυπουργός.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM