«Book Friday» στη Θεσσαλονίκη: Βιβλιοθήκες καλούν τον κόσμο να διαβάσει και να μην ξοδέψει

«Book Friday» στη Θεσσαλονίκη: Βιβλιοθήκες καλούν τον κόσμο να διαβάσει και να μην ξοδέψει Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
0

Σε «Book Friday» προσκαλούν αύριο οι βιβλιοθήκες του δήμου Καλαμαριάς, «για να περάσουν οι μέρες διαβάζοντας και όχι ξοδεύοντας», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές.

Συγκεκριμένα, αύριο, το κοινό της κεντρικής βιβλιοθήκης Καλαμαριάς και των άλλων πέντε παιδικών βιβλιοθηκών του δήμου, θα μπορεί να δανειστεί με μία κάρτα, μέχρι 15 βιβλία και να τα επιστρέψει μέσα σε 30 εργάσιμες μέρες.

«Με όλο αυτόν τον χαμό που γίνεται για την αυριανή μέρα, αποφασίσαμε να το διακωμωδήσουμε και να προχωρήσουμε, για πρώτη φορά, σ΄αυτή τη δράση, σε όλες τις βιβλιοθήκες του δήμου» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η βιβλιοθηκονόμος Χριστίνα Γραμμενά, διευκρινίζοντας ότι ο δανεισμός σε καθημερινή βάση, αφορά μέχρι έξι βιβλία για 15 εργάσιμες μέρες.

«Αυτή τη φορά όμως, θέλουμε να δώσουμε μια άλλη εναλλακτική στον κόσμο και να προσελκύσουμε ακόμη μεγαλύτερο κοινό. Ήδη μάλιστα, η πρωτοβουλία μας έχει τεράστια ανταπόκριση αφού δεχόμαστε δεκάδες τηλεφωνήματα που μας ζητούν να μάθουν αν η δυνατότητα δανεισμού 15 βιβλίων για περισσότερο από έναν μήνα θα συνεχιστεί και άλλες μέρες», λέει η κ. Γραμμενά.

Ο δήμος Καλαμαριάς, εκτός από την κεντρική βιβλιοθήκη στην οδό Αργυρουπόλεως, διαθέτει άλλες 5 παιδικές βιβλιοθήκες, την Δαήδειος, στην οδό Ελλησπόντου, τη Δανιηλίδειος, στην Αιμ. Γρεβενών, στο Καραμπουρνάκι και την Κηφισιά και στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, στην Καλαμαριά.

«Να σημειώσω», τονίζει η κ. Γραμμενά, «ότι ο δήμος Καλαμαριάς δίνει ετησίως σε κάθε παιδική βιβλιοθήκη 2.500 ευρώ για την αγορά νέων εκδόσεων και άλλα 3000 ευρώ για προμήθεια βιβλίων στην κεντρική βιβλιοθήκη».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 7 ατόμων για υπερκοστολογήσεις σε κατασκευή στην Εγνατία Οδό

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 7 ατόμων για υπερκοστολογήσεις σε κατασκευή στην Εγνατία Οδό

Μετά από πολύμηνη δίκη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε ενόχους - χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό - συνολικά 7 από τους 15 κατηγορούμενους
LIFO NEWSROOM
Ειρήνη Μουρτζούκου: Για «αδίστακτη δράση» μιλά το κατηγορητήριο - Τι αναφέρει για τους θανάτους των βρεφών 

Ελλάδα / Ειρήνη Μουρτζούκου: Για «αδίστακτη δράση» μιλά το κατηγορητήριο - Τι αναφέρει για τους θανάτους των βρεφών 

Αποπειράθηκε τέσσερις φορές να αφαιρέσει τη ζωή ενός από τα δύο παιδιά της, αναφέρει μεταξύ άλλων το κατηγορητήριο - Η Ειρήνη Μουρτζούκου επέστρεψε στη ΓΑΔΑ, όπου κρατείται μέχρι την απολογία της
LIFO NEWSROOM
Οι πρώτες εικόνες από το ανακαινισμένο Χίλτον - Σε λειτουργία το House of Nynn του The Ilisian

Ελλάδα / Οι πρώτες εικόνες από το ανακαινισμένο Χίλτον - Σε λειτουργία το House of Nynn του The Ilisian

Πρόκειται για την «πρώτη σύγχρονη λέσχη στην καρδιά της Αθήνας», όπως περιγράφεται ο νέος χώρος που φιλοδοξεί να εισάγει έναν διαφορετικό τρόπο ζωής στην αστική καθημερινότητα, συνδυάζοντας τη γαστρονομία, την ευεξία, τον πολιτισμό και τον σύγχρονο σχεδιασμό υπό το πρίσμα της ευζωίας
LIFO NEWSROOM
Ειρήνη Μουρτζούκου: Από τα δάκρυα on air στην παραδοχή 4 φόνων - Η στιγμή που η μητέρα της την κατηγόρησε δημόσια

Ελλάδα / Ειρήνη Μουρτζούκου: Από τα δάκρυα on air στην παραδοχή 4 φόνων - Η στιγμή που η μητέρα της την κατηγόρησε δημόσια

Κατά τη διάρκεια του 2024, η Μουρτζούκου είχε εμφανιστεί επανειλημμένα σε εκπομπές, επιμένοντας ότι συνεργάζεται με τις Αρχές και πως «εκεί που πρέπει να μιλήσω, έχω μιλήσει»
LIFO NEWSROOM