Δίκη Χρυσής Αυγής: Σε απολογία οι κατηγορούμενοι για τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους ψαράδες

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σε απολογία οι κατηγορούμενοι για τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους ψαράδες Facebook Twitter
φωτό αρχείου/ EUROKINISSI
0

Tον εκνευρισμό της Προέδρου στη δίκη της Χρυσής Αυγής φέρεται να προκάλεσε ο πρώτος από τους κατηγορούμενους για τις επιθέσεις της οργάνωσης κατά Αιγυπτίων ψαράδων, ο οποίος αρνήθηκε ακόμα και όσα είχε πει στην ανακρίτρια.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο Δημήτρης Αγριογιάννης που απολογήθηκε σήμερα με την έναρξη της διαδικασίας για τη νέα δικαστική χρονιά, αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην επίθεση και εμφανίστηκε να μην θυμάται όσα είχε καταθέσει στο στάδιο της ανάκρισης προκαλώντας την αντίδραση της Προέδρου Μαρίας Λεπενιώτου.


«Να είστε πιο συγκρατημένος λίγο...» του είπε η δικαστική λειτουργός και συνέχισε: «Αστειεύεστε; Έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας; Κάποιο πρόβλημα μνήμης; Είμαι σίγουρη ότι ξέρετε τί είπατε...». Μεταξύ άλλων, ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, αρνήθηκε πως κάποιοι από την παρέα του φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής(όπως είχε υποστηρίξει στην ανάκριση), λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Αν. Πανταζής (κατηγορούμενος ως πυρηνάρχης Περάματος) φορούσε ένα πουκάμισο.

Ο κατηγορούμενος που φέρεται μέλος του τάγματος εφόδου το οποίο επιτέθηκε στο σπίτι των Αιγύπτιων ψαράδων, επέμεινε ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με την υπόθεση. Παράλληλα, απαντώντας πώς γίνεται να αναγνωρίστηκε από ένα εκ των θυμάτων στο δικαστήριο, κατέθεσε: «Επειδή έχει πάρει τέτοια έκταση το θέμα, φυσικά θα έλεγε ότι με αναγνώρισε».

Η δίκη συνεχίζεται με την απολογία του Μ. Ευγενικού.

Η υπόθεση με τις επιθέσεις στους ψαράδες

Η βασική κατηγορία αφορά απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού, ενώ σύμφωνα με τη δικογραφία η επίθεση του Τάγματος εφόδου ήταν ιδιαίτερα βίαιη και είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός από τους τέσσερις αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο πυρηνάρχης Αναστάσιος Πανταζής ως επικεφαλής τάγματος εφόδου που είχε συγκροτηθεί από τουλάχιστον 20 άτομα και οι τέσσερις συγκατηγορούμενοι του «βάσει οργανωμένου σχεδίου» πήγαν στην οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη στο Ικόνιο Περάματος, προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στα επαγγελματικά οχήματα των τεσσάρων Αιγυπτίων αλιεργατών και επιχείρησαν να εισέλθουν στην οικία τους, σπάζοντας τα ξύλινα παντζούρια και ρίχνοντας το περιεχόμενο ενός πυροσβεστήρα στο δωμάτιο όπου κοιμούνταν 3 εξ αυτών.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρεται στην δικογραφία, πήγαν στην ταράτσα όπου κοιμόταν ο τέταρτος ψαράς, Eμπαράκ Αμπουζίντ του επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά με ιδιαίτερη βιαιότητα «με ξύλα και σιδερένιους λοστούς και τον τραυμάτισαν σοβαρά σε καίρια σημεία του σώματός του και κυρίως στο κεφάλι και το πρόσωπο, με συνέπεια αυτός να υποστεί διπλό κάταγμα της κάτω γνάθου και των ρινικών οστών, καθώς και θλάση πνεύμονα, βαθιά θλαστικά τραύματα προσώπου και κεφαλής και μεγάλο οίδημα προσωπικού και σπλαχνικού κρανίου, για την αποκατάσταση των οποίων απαιτήθηκε, μεταξύ άλλων, και η τοποθέτηση συρμάτινης περίδεσης στον παθόντα».

Η επίθεση, σύμφωνα με στοιχεία της δικαστικής έρευνας, είχε γίνει λίγες ώρες μετά από δηλώσεις του τότε βουλευτή, νυν ευρωβουλευτή, Ιωάννη Λαγού, σε καφετέρια στο Πέραμα, όπου, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως έχουν γίνει δέκτες «παραπόνων που υπάρχουν στην Ιχθυόσκαλα», σχετικά με «τους Αιγύπτιους που κάνουν ό,τι θέλουν, που πουλάνε τα ψάρια όπως θέλουν, που τα παίρνουν από όπου θέλουν, γενικά δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Λοιπόν εμείς τους λέμε ότι από εδώ και πέρα θα δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM