Συναγερμός από τον ιό Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη

Συναγερμός από τον ιό Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη Facebook Twitter
0

Συναγερμός έχει σημάνει από την ραγδαία εξάπλωση του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη με τα καταγεγραμμένα κρούσματα στην περιοχή να ανέρχονται σε 21.

Σύμφωνα με το XanthiNea τα 13 από τα 21 κρούσματα αφορούν ασθενείς με εκδηλώσεις στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Πρόκειται δηλαδή για ιδιαίτερα σοβαρά περιστατικά ασθενών, ενώ ήδη σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό στην Ξάνθη. Πρόκειται για μια ηλικιωμένη γυναίκα στον Νέο Ζυγό και έναν ηλικιωμένο άνδρα στην Μάνδρα.

Το μεγαλύτερο πλήθος των κρουσμάτων καταγράφεται στον Δήμο Τοπείρου, με τους ασθενείς από τον ιό να ανέρχονται σε οκτώ ενώ ακολουθούν ο Δήμος Αβδήρων με επτά κρούσματα και ο δήμος Ξάνθης με έξι.

Σημειώνεται ότι ο ιός έχει κάνει την εμφάνισή του και σε άλλες περιοχές της Θράκης ενώ ιδιαίτερα αισθητή είναι η παρουσία του και στην Καβάλα. Στην Κομοτηνή τα κρούσματα ανέρχονται σε τρία και ένα κρούσμα έχει καταγραφεί στον Έβρο, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων του ιού στην Θράκη να ανέρχεται σε 25.Στην Καβάλα συνολικά 22 άτομα έχουν νοσήσει από τον ιό μέχρι στιγμής με τα περισσότερα κρούσματα να εντοπίζονται στον Δήμο Νέστου.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM