Ένας 54χρονος από την Αθήνα φέρεται να ομολόγησε ότι πυροβόλησε με το 38άρι του, ανήμερα του Πάσχα κατά τη χρονική στιγμή που η 8χρονη Αλεξία έπεφτε σοβαρά τραυματισμένη από αδέσποτη σφαίρα.

 

Το μεσημέρι o 54χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για βαριές σωματικές βλάβες, παράβαση του νόμου περί όπλων και άλλα αδικήματα, η οποία θα συμπληρωθεί και με το αποτέλεσμα της βαλλιστικής έρευνας, που γίνεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, στο 38άρι περίστροφο που κατείχε πάράνομα ο 54χρονος.

 

Ανακοινώσεις για την υπόθεση αναμένονται σήμερα.

 

Ο φερόμενος δράστης που σύμφωνα με πληροφορίες σκόπευε να παραδοθεί υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο όπου είχε κρύψει το όπλο το οποίο θα σταλεί για βαλλιστική εξέταση στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών.

 

Οι αστυνομικοί της Βοιωτίας έφτασαν στον 54χρονο από τρεις κάλυκες που βρέθηκαν σε γλάστρα στο σπίτι όπου γινόταν το γλέντι και είχαν επικεντρωθεί οι έρευνες.

 

Πρόκειται για ιδιοκτήτη βενζινάδικου από την Αθήνα ο οποίος βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας καθώς θεωρείται πως είναι εκείνος που πυροβόλησε και η αδέσποτη σφαίρα από το όπλο του τραυμάτισε την 8χρονη

 

Ο 54χρονος έδωσε ήδη μια πρώτη κατάθεση στους αστυνομικούς, ενώ σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Υποστήριξε πως δεν ήθελε να κάνει κακό σε κανέναν. «Πολλοί πυροβολούσαν και πετούσαν βεγγαλικά. Δεν ήξερα αν το κοριτσάκι τραυματίστηκε από δική μου μπαλωθιά» φέρεται να υποστήριξε ο 54χρονος, σημειώνοντας πως δεν εμφανίστηκε στην αστυνομία γιατί φοβήθηκε.

 

Φέρεται να είπε επίσης πως όταν έμαθε για τον τραυματισμό του μικρού κοριτσιού, έδωσε το όπλο σε συγγενείς του να το μεταφέρουν στο σπίτι του στην Αθήνα.

 

Πώς τον βρήκαν οι αστυνομικοί

 

Μέσα από τις έρευνες των τελευταίων ημερών, οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του και τον συνέλαβαν. Το όπλο, ένα πιστόλι το οποίο κατείχε παράνομα σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, βρέθηκε επίσης στην Αθήνα.

 

Από τις μαρτυρικές καταθέσεις που είχαν συγκεντρώσει τις τελευταίες μέρες οι αστυνομικοί, οι έρευνές τους είχαν επικεντρωθεί σε δυο σπίτια στο χωριό Λεοντάρι Βοιωτίας, από τα οποία την ημέρα του Πάσχα έπεφταν πυροβολισμοί και βεγγαλικά. Έτσι τον αναζήτησαν και τελικά τον βρήκαν στην Αθήνα. Το σπίτι στο Λεοντάρι όπου ο άντρας πέρασε το Πάσχα, από την αρχή είχε μπει στο στόχαστρο της Ασφάλειας καθώς υπήρχαν πολλές μαρτυρίες ότι από εκεί έπεφταν πολλές «μπαλωθιές».

 

Το σημείο επιβεβαιώθηκε και από τις μετρήσεις που έκαναν οι ειδικοί επιστήμονες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, για τον εντοπισμό της απόστασης της ρίψης του πυροβολισμού από τον τόπο του τραυματισμού του κοριτσιού.

 

Ο 54χρονος, κάτοικος Αθηνών, είχε βρεθεί στο Λεοντάρι για να περάσει τις ημέρες του Πάσχα. Μαζί με τον 54χρονο βρήκαν και το όπλο, το οποίο εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Η βαλλιστική εξέταση θα δείξει αν αυτό είναι το 38αρι περίστροφο από το οποίο έφυγε η σφαίρα που τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι το 8χρονο κοριτσάκι στη Βοιωτία.

 

Από τις έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι όπου έμενε ο 54χρονος στο Λεοντάρι Βοιωτίας, μέσα σε γλάστρα, βρέθηκαν κάλυκες από 38αρι όπλο. Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη βαλλιστική έχει προκύψει πως η σφαίρα που τραυμάτισε το κοριτσάκι προήλθε από 38αρι όπλο.

 Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για βαριές σωματικές βλάβες, παράβαση του νόμου περί όπλων και άλλα αδικήματα, η οποία θα συμπληρωθεί και με το αποτέλεσμα της βαλλιστικής έρευνας στο 38άρι περίστροφο που κατείχε παράνομα.