Σε δέκα μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, καταδικάστηκαν δύο Γερμανοί στρατιωτικοί, που κατέβασαν την ελληνική σημαία στον Σταυρό στο Ακρωτήρι, την πέταξαν στα βράχια και ύψωσαν τη γερμανική

 

Οι 23χρονοι ένστολοι, υπηρετούν ως αξιωματικοί στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, στην 115 Πτέρυγα Μάχης.

 

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Κυριακής. Οι κάτοικοι της περιοχής έμειναν εμβρόντητοι όταν διαπίστωσαν πως μία γερμανική σημαία κρεμόταν στον ιστό του αρχαιολογικού χώρου. 

 

 

 

Αμέσως ειδοποίησαν την ΕΛ.ΑΣ που ξεκίνησε έρευνες και, λίγο αργότερα, συνέλαβε τους δύο 23χρονους Γερμανούς που υπηρετούν.

 

Μετά από λίγα λεπτά βρέθηκε και η ελληνική σημαία καλυμμένη από πέτρες.

 

 

 

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, που τους άσκησε δίωξη για προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους και τους παρέπεμψε να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία.

 

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, οι δύο άνδρες ισχυρίστηκαν ότι μπήκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Σταυρού για πεζοπορία και «πάνω στον ενθουσιασμό τους» ύψωσαν την γερμανική σημαία.

 

Και παρότι διαβεβαίωσαν πως δεν είχαν πρόθεση να προσβάλουν την Ελλάδα ή να βεβηλώσουν το σύμβολο, δεν έπεισαν το δικαστήριο που τους έκρινε ένοχους και τους καταδίκασε.