Κλειστά τα σχολεία αύριο - Απεργεί η ΟΛΜΕ

Κλειστά τα σχολεία αύριο - Απεργεί η ΟΛΜΕ Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
0

Κλειστά θα είναι αύριο Παρασκευή, τα σχολεία της χώρας εξαιτίας της εικοσιτετράωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ. 

Η ΟΛΜΕ εναντιώνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που προωθεί αλλαγές στο λύκειο και νέο εξεταστικό σύστημα.

Σημειώνεται πως οι κατά τόμους ΕΛΜΕ αποφάσισαν σε ποσοστό, που έφτασε το 90%, να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας, με απεργίες, συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα και ενημερώσεις των γονέων και μαθητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με την Ανώτατη Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας για κοινή δράση εκπαιδευτικών και γονέων.

Παράλληλα, με ανοιχτή επιστολή, θα ενημερώσει τις οικογένειες σχετικά με τα σημεία αντίθεσης των εκπαιδευτικών στο νέο σύστημα εισαγωγής.

Οι καθηγητές ζητούν να αποσυρθεί το νέο νομοσχέδιο καθώς «υποβαθμίζει τη γενική παιδεία, μετατρέπει την Γ λυκείου σε προπαρασκευαστικό έτος για την πρόσβαση στο πανεπιστήμιο και διευρύνει τις μορφωτικές και κοινωνικές ανισότητες ανάμεσα στους μαθητές».

 Η ΟΛΜΕ αναφέρει ακόμα πως με το νέο νομοσχέδιο «δεν πλήττεται η παραπαιδεία». 

Η ΟΛΜΕ, στην ανακοίνωσή της ζητά ακόμα την άμεση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, το «ξεπάγωμα» της 2ετίας 2016-2017 και απόδοση του μισθολογικού κλιμακίου, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, κατάργηση του «νόμου Κατρούγκαλου» και αξιοπρεπείς συντάξεις στα 30 χρόνια προϋπηρεσίας με τη συμπλήρωση του 60ου έτους. 

Τα συλλαλητήρια προγραμματίζονται για τις 12 το μεσημέρι με προσυγκέντρωση στα προπύλαια για την Αθήνα και στο Άγαλμα Βενιζέλου για τη Θεσσαλονίκη.

Με ανακοίνωσή της χθες η ΑΔΕΔΥ γνωστοποίησε ότι βρίσκεται στο πλευρό της ΟΛΜΕ. 

«Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ διεκδικεί μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα άμεση απόσυρση του σχεδίου Γαβρόγλου για το νέο Λύκειο», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM