Κλείνουν σήμερα όλες οι καφετέριες και τα εστιατόρια στην Πάτρα για να διαμαρτυρηθούν

Κλείνουν σήμερα όλες οι καφετέριες και τα εστιατόρια στην Πάτρα για να διαμαρτυρηθούν Facebook Twitter
9

Λουκέτο σε καφετέριες και εστιατόρια της Πάτρας βάζουν σήμερα Δευτέρα 18 Μαρτίου οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και αναψυχής.

Η διαμαρτυρία γίνεται καθώς καταγγέλλουν την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί με το ΦΠΑ.

Η συμμετοχή στην κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί θα είναι καθολική όπως ανέφερε στο thebest.gr o Σπύρος Στεργίου, πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας ενώ στην πόλη θα παραμείνουν κλειστοί 1.000 χώροι εστίασης. Κλειστά θα παραμείνουν και τα μαγαζιά στο Αίγιο.

Όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Πάτρας, καφέ κι εστιατόρια τη Πάτρας θα κλείσουν στο σύνολό τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην οποία θα συμμετάσχουν και παρεμφερείς κλάδοι όπως αρτοποιοί, ιδιοκτήτες ταχυφαγείων κτλ

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των Καταστηματαρχών Εστίασης κι Αναψυχής του Νομού Αχαϊας, από τις 11 το πρωί θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Γεωργίου προσφέροντας μάλιστα καφέ δωρεάν.

Στις 12 θα ξεκινήσουν οι ομιλίες. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΚΕΑΝΑ: Η συμμετοχή είναι καθολική. ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ. Προτρέπουμε να μην πάρει κανείς καφέ ή οτιδήποτε άλλο από συναφή ανοιχτά καταστήματα.

Μετά τις 4:00 και μέχρι την νύχτα, θα βγει η ομάδα περιφρούρησης. Όσοι ελάχιστοι σκεφτούν να μείνουν ανοιχτοί ας σεβαστούν το μεροκάματο των κλειστών, που θα το κλέψουν για μία μέρα, αλλά δεν θα το έχουν αύριο.

Σε ανακοίνωσή τους οι καταστηματάρχες αναφέρουν τα αιτήματά τους που είναι τα εξής:

1. Μονοψήφιο Φ.Π.Α. και χαρακτηρισμός ως ιδιώνυμο αδίκημα η μη καταβολή του.
2. Μείωση του μη μισθολογικού κόστους
3. Μείωση στις υπερβολικές χρεώσεις στα τιμολόγια του νερού
4. Ξεκαθάρισμα του τοπίου με τις εταιρίες πνευματικών δικαιωμάτων

Η εστίαση τα αντιμετώπισε όλα αυτά, τα προηγούμενα χρόνια χωρίς να αντιδράσει.

Όλοι οι κλάδοι, φοιτητές, αγρότες, εργάτες, δημόσιοι υπάλληλοι, ταξιτζήδες, φροντιστήρια κ.α. διαμαρτυρήθηκαν, διεκδίκησαν και κάτι κέρδισαν. Εμείς..; Τίποτα..

Η εικόνα που βλέπουν οι συμπολίτες μας και η Πολιτεία είναι αυτή της ευμάρειας ». Σαν να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα. Υπάρχει όμως..

Αποφασίσαμε να κλείσουμε, για να αναδείξουμε τα προβλήματα, να διαμαρτυρηθούμε και να απαιτήσουμε!

Βοηθήστε μας να είμαστε υγιείς οικονομικά για να μπορέσει να έχει καλύτερη λειτουργία όλος ο οικονομικός κύκλος.

 

Με πληροφορίες από thebest.gr

Ελλάδα
9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
"Μονοψήφιο Φ.Π.Α. και χαρακτηρισμός ως ιδιώνυμο αδίκημα η μη καταβολή του."Αν καταλαβαινω καλα, θελουν να μπορουν να κλεβουν το κρατος με την μη απόδοση του ΦΠΑ και να πεφτουν στα μαλακα; Καμια ντροπη;
Ούτε εγώ γουστάρω να πληρώνω ΦΠΑ. Είναι επονείδιστο, δυσβάστακτο, απεχθές. Και κυρίως επιβαρύνει την τσεπάρα μου.Επίσης δεν γουστάρω να έχω μισθολογικό κόστος. Που ακούστηκε οι επιχειρήσεις να πληρώνουν μισθούς και ασφάλιση;Ελεύθερη αγορά δεν έχουμε; Θα πληρώνω ότι θέλω, όσο θέλω, όποτε θέλω. Δηλαδή τίποτα και ποτέ.Τι σημαίνει φόροι για εμάς τους επιχειρηματίες; Κανονικά έπρεπε να μας κάνουν άγαλμα και να μας φιλάνε τα πόδια κάθε μέρα που καταδεχόμαστε να έχουμε επιχείρηση. Να πληρώσουν φόρους τα κορόιδα. Εμείς είμαστε επιχείρηση.Κάτω το Δημόσιο, αυτοί είναι οι κακοί. Οι δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε για όλα. Τεμπέληδες, ανίκανοι. Αυτοί να πληρώσουν φόρους.Εμείς είμαστε ελεύθερη αγορά, ιδιωτική πρωτοβουλία, ανάπτυξη. Δεν είσαστε υπέρ της ανάπτυξης βρε παλιοφασίστες; Πως τολμάτε να θίγετε την ελεύθερη αγορά; Αφού αυτή είναι ο Θεός σας και η Θρησκεία σας;Πως είναι δυνατόν να πληρώνουμε εμείς φόρους; Δεν φτάνει που σας παίρνουμε υπαλλήλους, ζητάτε μισθούς και ασφάλιση από πάνω.Ακους εκεί ΦΠΑ. Αίσχος! Ντροπή σας να ζητάτε ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις.ΦΠΑ να παίρνετε από τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τους μετανάστες.Σε ποιο υπουργείο είπαμε ότι θα πάω να τα σπάσω, προκειμένου να στηρίξω τα δίκαια αιτήματα μου;
Το ΦΠΑ το όταν κοπεί απόδειξη το πληρώνει ο πελάτης.Όταν δεν κοπεί το κρατούν για φιλοδώρημα.Το μισθολογικό κόστος θέλουν να μειώσουν με το να έχουν και άλλους ανασφάλιστους;Για την κατάληψη όλων των πεζοδρομίων κουβέντα.
Εγώ αναρωτιέμαι: έχει κανείς την ψευδαίσθηση ότι ακόμα και αν πέσει ο ΦΠΑ σε μονοψήφιο νούμερο θα επηρεάσει έστω και κατ' ελάχιστον την μη έκδοση αποδείξεων;
Ναι μωρέ, τον έλεγχο φοβούνται...ΥΓ: σόρρυ για την ελαφρά ειρωνεία, αλλά, επειδή εδώ ζούμε όλοι, και επειδή είτε ως πελάτες, είτε ως νυν ή πρώην εργαζόμενοι σε τέτοιες επιχειρήσεις ξέρουμε πολύ καλά τι συμβαίνει, καλό θα ήταν να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.