Λουκέτο βάζει η Raxevsky - Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι

Λουκέτο βάζει η Raxevsky - Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι Facebook Twitter
Η Ζέτα Μακρυπούλια επί σειρά ετών «πρέσβειρα» για το brand Raxevsky (Φωτό Αρχείου / Eurokinissi)
0

Λουκέτο βάζει η γνωστή εταιρία ενδυμάτων Raxevsky μετά από 37 χρόνια λειτουργίας.

Μετά από μια διαδρομή 37 ετών, η εταιρεία κλείνει οριστικά, αφού πλέον απολύθηκαν, χωρίς να έχουν λάβει τις νόμιμες αποζημιώσεις τους οι τελευταίοι, περίπου 100 εργαζόμενοί της.


Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου των εργαζομένων Δημήτρη Αναστασόπουλου στο newsit, άλλοι περίπου 70 εργαζόμενοι έχασαν την εργασία τους την χρονιά που πέρασε.

Η γνωστή εταιρία άρχισε να αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα από το 2012 και το 2016, ο ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλός της, Γιώργος Μουρτζούχος, αναζήτησε στήριξη από τις τράπεζες, για να συνεχιστεί η λειτουργία της.

«Η εταιρεία είχε μπει σε διαδικασία εξυγίανσης το 2016, η οποία όμως στην πράξη δεν υποστηρίχτηκε ποτέ, με αποτέλεσμα να έχει αυτήν την πολύ άσχημη κατάληξη» λέει ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και προσθέτει ότι οι εργαζόμενοι θα κινηθούν σε όλα τα επίπεδα για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους, τα οποία είναι πολλά είναι πολλών ετών.

«Ούτε καν αποζημίωση απόλυσης δεν έλαβαν, ούτε το δώρο των Χριστουγέννων του 2018. Οι συσσωρευμένες οφειλές είναι πολύ μεγάλες σε όλους. Κατά μέσο όρο οφείλονται πάνω από δέκα μισθοί στον καθένα» προσθέτει.

Το 2016 ο αριθμός των καταστημάτων της Raxevsky είχε ήδη περιοριστεί στα 26 καταστήματα, από τα 55 που ήταν στην αρχή της κρίσης, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων της ανερχόταν στους 170, από 290 που εργάζονταν σε αυτά, προ κρίσης.

Πολλοί εργαζόμενοι, αν και είχαν δει τα σημάδια από τα τέλη 2012, οπότε ξεκίνησαν οι καθυστερήσεις στις πληρωμές, συνέχισαν να εργάζονται, ελπίζοντας στην ανάκαμψη της εταιρείας και πιστεύοντας στη συμφωνία εξυγίανσης που επιτεύχθηκε το 2016, αλλά και στις διαβεβαιώσεις της διοίκησης της εταιρείας ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βιωσιμότητά της.

«Η εργοδοσία, για λόγους που και εμείς διερευνούμε, τους διαβεβαίωνε μέχρι πολύ πρόσφατα ότι κάνει ό,τι μπορεί για να μην κλείσει η εταιρεία» είπε ο δικηγόρος των εργαζομένων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM