Απεργία την Πρωτομαγιά

Κατέρρευσε σπίτι στην Πνύκα – Πανικός στη γειτονιά

Κατέρρευσε σπίτι στην Πνύκα – Πανικός στη γειτονιά Facebook Twitter
0

Ένα σπίτι κατέρρευσε, λίγο μετά τις 10μ.μ, στην Πνύκα, προκαλώντας πανικό στην γειτονιά. 

Πρόκειται για παλιό, ακατοίκητο σπίτι επί της οδού Ιουλίου Σμιθ.

Τη στιγμή της κατάρρευσης δεν περνούσαν πεζοί ή αυτοκίνητα έξω από το οίκημα και έτσι δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί ή άλλες υλικές ζημιές σε ξένη περιουσία. 

Άνδρας που διαμένει σε διπλανό κτίριο, ανέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως ο ιδιοκτήτης του σπιτιού βρίσκεται στην Κεφαλλονιά και έχει ειδοποιηθεί τηλεφωνικά για την κατάρρευση. 

Δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες

Το πρωί της Κυριακής, ένα ακόμα εγκαταλελειμμένο κτίριο κατέρρευσε στο Γκάζι.  Το κτίριο στη συμβολή των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Αρτεμησίου, πολύ κοντά στην οδό Πειραιώς, κατέρρευσε στις 6:30π.μ.

Από εκείνο το συμβάν ένα αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς και ένα ακόμα υπέστη σοβαρές ζημιές ενώ από τύχη δεν υπήρξαν θύματα.

Τσελέντης: Εκατοντάδες τέτοια κτίρια

 

Με αφορμή το περιστατικό της Κυριακής, ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, Άκης Τσελέντης, εξαπέλυσε επίθεση στους αρμόδιους φορείς, κάνοντας λόγο για εκατοντάδες τέτοια σπίτια στο κέντρο της Αθήνας που θα μπορούσαν να καταρρεύσουν ανά πάσα στιγμή.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Τσελέντης έγραψε χαρακτηριστικά: «Να τους πάρω εγώ μια βόλτα στην Αθήνα να τους δείξω εκατοντάδες παλιά σπίτια που κρέμονται πάνω από τα κεφάλια μας και "φου" να τους κάνεις γκρεμίζονται».

Ολόκληρη η ανάρτηση του καθηγητή σεισμολογίας:

 

«ΟΑΣΠ: Η ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΗ
Να τους πάρω εγώ μια βόλτα στην Αθήνα να τους δείξω ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ παλιά ΣΠΙΤΙΑ που κρέμονται πάνω από τα κεφάλια μας και φου να τους ΚΑΝΕΙΣ γκρεμίζονται.
Το θέμα το έχω αναδείξει πολλές φορές και σε ομιλίες μου και στα ΜΜΕ. Μια φορά συνέβη το εξής ανεκδιήγητο : ενας Δήμαρχος μου λέει είναι χαρακτηρισμένο Αρχαιολογικό! Ωραία του λέω πες στους δημότες σου ότι θα φάνε στο κεφάλι αρχαιολογικά κεραμίδια αυτά πονάνε λιγότερο.(κινδυνολογώ πάλι κ.Λεκκα ΕΜΠΡΟΣ τον εισαγγελέα)
Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν κ Σπίρτζη».

Συνολικά στην Αθήνα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1.400 παλιά και ετοιμόρροπα κτίρια.

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ