Νέα αύξηση στη μέση σταθμισμένη τιμή των τσιγάρων

Νέα αύξηση στη μέση σταθμισμένη τιμή των τσιγάρων Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Νέα αύξηση της σταθμισμένης, μέσης τιμής στα τσιγάρα κατά 2,2%, θα τεθεί σε ισχύ από το τέλος του μήνα, σύμφωνα με απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργου Πιτσιλή. 

Όπως διευκρινίζει η ΑΑΔΕ, η αύξηση αυτή αφορά αποκλειστικά στον υπολογισμό της αξίας των λαθραίων τσιγάρων και δεν θα επηρεάσει την τσέπη του καταναλωτή. Σημειώνεται πως οι φόροι στα τσιγάρα επιβάλλονται στη λιανική και όχι στη χονδρική τιμή.

Η σταθμισμένη μέση τιμή λιανικής για χίλια τσιγάρα (1 Φορολογική Μονάδα) είναι στα 204,78 ευρώ αλλά σύμφωνα με απόφαση του κ. Πιτσιλή, από τις 31 Ιανουαρίου θα αυξηθεί στα 209,06 ευρώ ανά φορολογική μονάδα. 

Η μέση σταθμισμένη τιμή που καθορίζεται με τη συγκεκριμένη απόφαση, βγαίνει ετησίως και χρησιμοποιείται μόνο ως βάση για τον υπολογισμό των επιβαρύνσεων των τσιγάρων που κατάσχονται από τις τελωνειακές και άλλες διωκτικές αρχές.

Έτσι, η αύξηση κατά περίπου 2,2% που θα ισχύσει από τις 31 Ιανουαρίου, δεν θα επηρεάσει τις τελικές τιμές λιανικής, διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές της ΑΑΔΕ.

Ένα πακέτο με 20 τσιγάρα στοιχίζει περίπου 4,10 ευρώ και σε αυτά εμπεριέχεται ειδικός φόρος κατανάλωσης ύψους 2,71 ευρώ και ΦΠΑ 0,75 ευρώ, που αφήνουν περιθώριο κέρδους 0,54 ευρώ για όλους όσοι μετέχουν στην παραγωγή και στην νόμιμη διακίνηση. 

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
"Στα 4,0956 ευρώ εμπεριέχεται ήδη ειδικός φόρος κατανάλωσης ύψους 2,71 ευρώ και ΦΠΑ 0,75 ευρώ που αφήνουν περιθώριο κέρδους 0,54 ευρώ για όλους όσοι μετέχουν στην παραγωγή και την νόμιμη διακίνηση."Καρκικος τα τσιγαρα και μακαρι να μπορουσαν να καταργηθουν, αλλα ποσο καταντια το 86,5% της τιμης να ειναι φοροι - το ιδιο και στα καυσιμα. Σου λεει σιγουρα εσοδα για να μπορουμε να πληρωνουμε Καρανικες