Προσοχή στις παραπλανητικές διαφημιζόμενες προσφορές οδοντιατρείων

Προσοχή στις παραπλανητικές διαφημιζόμενες προσφορές οδοντιατρείων Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Δεκάδες οδοντιατρικοί ασθενείς πέφτουν θύματα παραπλανητικών διαφημιζόμενων προσφορών οδοντιατρικών «κέντρων», όπως διαπιστώνεται από τον αυξανόμενο αριθμό καταγγελιών και παραπόνων στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά (ΟΣΠ).

Ο ΟΣΠ συστήνει στους πολίτες να μην παρασύρονται από διάφορες προσφορές, «οι οποίες διά νόμου απαγορεύονται, που γίνονται στο όνομα μιας υποτιθέμενης κοινωνικής μέριμνας», υποστηρίζοντας ότι «ο μόνος σκοπός που εξυπηρετούν οι συγκεκριμένες προσφορές είναι η προσέλκυση "πελατείας" και όχι η κατανόηση των πραγματικών αναγκών και των προβλημάτων των ασθενών».

Επιπρόσθετα, ο Σύλλογος συμβουλεύει τους πολίτες «να μη δελεάζονται από προσφορές και να αναγνωρίζουν τα επικοινωνιακά τεχνάσματα -ευτυχώς- λίγων οδοντιατρικών "κέντρων", τα οποία διαφημίζουν ότι επιτελούν κοινωνικό έργο, προσφέροντας οικονομικά πακέτα οδοντιατρικών υπηρεσιών».

Ακόμη, ο ΟΣΠ επισημαίνει ότι το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης δεν είναι δυνατόν να αποτυπωθεί με δήθεν προσφορές σε τιμές που πλησιάζουν ή και ταυτίζονται με τις συνήθεις τιμές των οδοντιατρικών πράξεων.

Αποτυπώνεται με ουσιώδη άσκηση του οδοντιατρικού επαγγέλματος σε πληθυσμιακές ομάδες που έχουν πραγματική ανάγκη.

Τέλος, αναφέρει πως παραδείγματα αυξημένου αισθήματος κοινωνικής ευθύνης αποτελούν οι πολυετείς δράσεις του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά σε σχολεία, καταυλισμούς, ΚΑΠΗ και κέντρα ΑμεΑ, όπου εθελοντικά οι οδοντίατροι και χωρίς κανένα οικονομικό όφελος προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ