«Γ@@@σου, σκατόγρια! Σαύρα...»-To βίντεο της ντροπής με αστυνομικό να καθυβρίζει ηλικιωμένη πρόσφυγα στη Μόρια

«Γ@@@σου, σκατόγρια! Σαύρα...»-To βίντεο της ντροπής με αστυνομικό να καθυβρίζει ηλικιωμένη πρόσφυγα στη Μόρια Facebook Twitter
33

«Άι γ@@@σου! Σκατόγρια! Φύγε από δω. Σαύρα, ε, σαύρα. Θα στο βάλω στον κ@@ο αυτό, το κατάλαβες; Σκατόγρια!», αυτές οι χυδαίες εκφράσεις που καταγράφονται σε βίντεο ακούγονται από αστυνομικό μέσα στη Μόρια και στόχο έχουν μια ηλικιωμένη πρόσφυγα.

Το βίντεο που έχει γίνει viral προκαλώντας οργή, εμφανίζει τον ίδιο άντρα - που αν και φορά πολιτικά οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι αστυνομικός - να καθυβρίζει τη γυναίκα να της αρπάζει το μπαστούνι και να το πετά με ορμή.

Ανακοίνωση από το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας:

Με αφορμή το βίντεο του ιταλικού τηλεοπτικού δικτύου RAI 2 όπου άνδρας με πολιτικά παρουσία ενστόλων ακούγεται να καθυβρίζει χυδαία ηλικιωμένες γυναίκες πρόσφυγες, ως Διεθνής Αμνηστία απαιτούμε άμεσα την τοποθέτηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τη διεξαγωγή έρευνας τυχόν ευθυνών αστυνομικού προσωπικού και πιθανού ρατσιστικού κινήτρου στην αηθή αυτή λεκτική επίθεση.

Δεν αρκούν οι άθλιες συνθήκες του καταυλισμού στην Μόρια, οι πρόσφυγες έχουν να αντιμετωπίζουν και την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά των αρχών.

Το βίντεο αποτελεί μέρος του τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ του Valerio Cataldi.

Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, οι τέσσερις αστυνομικοί που εμφανίζονται στο βίντεο να επιδεικνύουν επίμεμπτη συμπεριφορά σε βάρος ηλικιωμένης αλλοδαπής στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια Λέσβου, ανακαλούνται άμεσα στις Υπηρεσίες τους, σε Αττική, Ιωάννινα και Έδεσσα.

Σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, στην οποία θα διερευνηθεί εάν η συμπεριφορά τους ενέχει και ρατσιστικά χαρακτηριστικά.


Ο ένας από τους αστυνομικούς που εμφανίζεται να εξυβρίζει την αλλοδαπή τίθεται σε διαθεσιμότητα, ενώ η θέση σε διαθεσιμότητα και των υπολοίπων θα εξεταστεί άμεσα στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Το βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα χάρη στη δημοσιογράφο Τζένh Τσιροπούλου και τη μαρτυρία της:

Έλληνας αστυνομικός (που εμφανίζεται στο 00.32') μέσα στο καμπ της Μόριας φωνάζει σε γιαγιά πρόσφυγα ενώ της αρπάζει και της πετάει το μπαστούνι που η γιαγιά στηρίζεται.

Διαδραματίζεται ενώ η ηλικιωμένη γυναίκα περίμενε στην ουρά του φαγητού και οι μερίδες τελείωσαν χωρίς να προλάβει να πάρει.

Κι άλλοι αστυνομικοί βρίσκονται δίπλα χωρίς να αντιδρούν.

Ως προς τη διανομή του φαγητού, οι πρόσφυγες μάς είπαν ότι υποχρεώνονται κάθε μέρα να στέκονται δύο με τρεις ώρες σε αυτές τις ουρές για να πάρουν πρωινό, το οποίο ίσα-ίσα προλαβαίνουν να φάνε και ξαναστήνονται στην ουρά για το μεσημεριανό και μόλις φάνε την τελευταία μπουκιά ξαναστήνονται στην ουρά για άλλες δυο-τρεις ώρες για να περιμένουν το βραδινό. Η αναμονή γίνεται σε έναν χώρο που μοιάζει με κλουβί. 

Η απόλυτη ντροπή της Μόριας - όπου παρεμπιπτόντως ήδη δεν αφήνουν τους πρόσφυγες να τραβάνε γενικά βίντεο με τα κινητά τους.

Το βίντεο αποτελεί μέρος του τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ του Valerio Cataldi από την αποστολή μας στη Λέσβο για την ιταλική δημόσια τηλεόραση. Προβάλλεται σήμερα 20/10 στις 23.15 Ιταλίας στο RAI tg2.

Ελλάδα
33

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

11 σχόλια
Σιγά τις έντονες εκφράσεις, εδώ έτσι μιλάνε οι πιτσιρικάδες στους γονείς τους όταν τσακώνονται για να διαβάσουν τα μαθήματα τους, όταν δεν τους δίνουν χαρτζιλίκι, όταν δεν τους αφήνουν να βγουν βόλτα ή να κάτσουν έξω μέχρι αργά, όταν δεν τους δίνουν το αυτοκίνητο, όταν δεν τους αφήνουν να πάνε στις τριήμερες / πενταήμερες ή διακοπές μόνοι τους, όταν δεν εγκρίνουν τις παρέες τους, τις επιλογές ερωτικών συντρόφων κλπ.https://www.youtube.com/watch?v=ls66LoTZJRY
Γίνονται πολλές αόριστες και ατεκμηρίωτες γενικεύσεις που συνεισφέρουν μόνο στην περεταίρω διάβρωση της εμπιστοσύνης μεταξύ μας και επίσης στουε θεσμούς. Λέτε μερικοί ότι "πολλοί" ή "οι περισσότεροι" θα πούνε " έλα μωρέ". Στην πρώτη περίπτωση διακινδυνεύετε το λάθος ν'αναγαγετε μια μικρή μειοψηφία σε ικανό αριθμό, στη δεύτερη υπερβαλετε, εκτός και εαν έχετε κάνει τη μεγαλύτερη έρευνα αξιών που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.Άλλοι αναθεματιζετε όλους τους αστυνομικούς για κομπλεξισμό και σύνδρομο ανωτερότητας - κάποιοι διευρύνετε την ψυχογραφηση του καναπέ στο σύνολο των ένστολων. Ο στατιστικός Ροσλινγκ έχει αποδείξει ότι ανεξάρτητα κοινωνίας, οι περισσότεροι βρίσκονται κάπου στη μέση. Η αστυνομία έχει αναμφίβολα δουλειά να κάνει στη σχέση με τον πολίτη αλλά κι εμείς το ίδιο. Προσωπικά έχω συναντήσει αστυνομικούς για καταγγελία κλοπής τσάντας και έκδοση ταυτότητας. Και στις δύο περιπτώσεις ήταν τυπικοί και ο ένας μάλιστα ευγενέστατος και εξυπηρετικοτατος. Δεν αντιλέγω ότι υπάρχουν ακραία στοιχεία αλλαπου αμφιβάλλω ότι είναι η πλειοψηφία. Έχουμε ανάγκη σαν κοινωνία να έχουμε εμπιστοσύνη στην αστυνομία και η αστυνομία σ' εμάς αλλιώς κολλάμε στο φαύλο κύκλο ακραίων αντιδράσεων, όπως στο Μεξικό.
13 σχόλια και 100αδες like σε όποιον κατακρίνει το "μπάτσο".Σε προηγούμενο άρθρο ,για τους βιασμούς πεντάχρονων έγραφα ότι δεν υπήρχαν σχόλια καθόλου.Ας αφήσουν τους "μπάτσους' να κυνηγούν τους βιαστές πεντάχρονων ,αυτή είναι η δουλειά τους άλλωστε ,και όχι να επιβλέπουν ουρές σε συσσίτια.Ας τους αφήσουν να κυνηγούν ληστές ,βιαστές και δολοφόνους και δεν θα έχουν χρόνο και διάθεση να ασχολούνται με γριές και μπαστούνια.
Κι εσύ κι ο Σκύλος κάνετε το ίδιο πράγμα. Μόνο που αυτά τα αποπροσανατολιστικά "ναι μεν, αλλά" που λειτουργούν ως ξέπλυμα του "μπάτσου" δεν συγκαλύπτουν τίποτε. Και γιατί δηλαδή σε χαλάνε τα εκατοντάδες like; Που διαφωνείς, για να 'χουμε και καλό ρώτημα;
Εφόσον τα άτομα έχουν ήδη αναγνωρισθεί και ο κύριος δράστης τέθηκε σε διαθεσιμότητα, η ΕΔΕ είναι εύκολη και πρέπει να τελειώσει γρήγορα.Αυτός λοιπόν που βρίζει την ηλικιωμένη, να ξέρει ο "άντρας", ότι όσοι έχουμε προσφυγικές - κυρίως - ρίζες, αλλά / ή και οικονομικούς μετανάστες στις οικογένειές μας, είναι σαν να βρίζει την μάνα μας ή την αδελφή μας.Και ξέρει φαντάζομαι πολύ καλά - από την δική του απειλή τι θα έκανε αυτοδικώντας με το μαγκούρι -, ότι έτσι έδωσε και σε άλλους αυτό το δικαίωμα, ΑΝ ΊΣΩΣ θελήσουν να αυτοδικήσουν και αυτοί, τι θα του έκαναν επίσης του ίδιου...Και τότε θα βλέπαμε πόση μαγκιά και μπρουταλιτέ διαθέτει.Αν όμως η κοινωνία και η Πολιτεία θέλει να αποτρέπει την αυτοδικία, ας αποτάξει με συνοπτικές διαδικασίες τον αστυνομικό.Μόνον αυτό του αξίζει - και μην βγουν οι φιλεύσπλαχνοι συνδικαλιστές να τον υπερασπιστούν μη και χάσει την δουλειά του.Γιατί πληρώνεται για άλλα, όχι να βρίζει και να προσβάλει βάναυσα τους αδύναμους, καταργώντας έτσι - το λιγότερο -, την θεμελιώδη έννοια της Δημοκρατίας.Για αυτό, ΑΠΟΤΑΞΗ !
Συνήθως, παρόμοια άτομα είναι "πολύπλευρα ταλέντα" : θα δείρει τη γυναίκα του, τα παιδιά του, θα φερθεί τραμπούκικα ως οδηγός, θα βαρέσει ή θα προπηλακίσει οποιονδήποτε αδύναμο βρεθεί μπροστά του. Και συνήθως, παρόμοια άτομα είναι θρασύδειλα και σέρνονται σαν σκουλήκια μπροστά σε οποιονδήποτε έχει ένα ίχνος δύναμης (οποιασδήποτε μορφής) περισσότερο από τη δική τους...
ΜαυρόγατεΤα στερεότυπα που αναπαράγεις θα μπορούσαν κάλλιστα να επεκταθούν και στην αντίθετη πλευρά, εάν δεν έβλεπες τα πράγματα μονόπλευρα.Η τεμπέλα, βρώμικη τσιγγάνα ή μουσουλμάνα γριά, που καπνίζει, μπεκροπίνει ή τραβάει μαύρο, που κλέβει με τη μέθοδο της απασχόλησης, που ζει από τα επιδόματα και άλλα πολλά.Α και που αρπάζει τα κουτάκια αλουμινίου από τους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης.
jonathan 22.10/17.40'Επειδή το θέμα έχει να κάνει με την δημοκρατικότητα μιας κοινωνίας - και ο Μαύρος Γάτος δεν απάντησε - σχολιάζω :Καμία σχέση, καμία σύγκριση, είναι απορίας άξιο που τα μπερδεύετε."Η τεμπέλα, βρώμικη τσιγγάνα ή μουσουλμάνα γριά κλπ", όλοι αυτοί ναι, κάνουν κάτι αξιόποινο - και για διαφορετικούς λόγους ο καθένας αν το αναλύσουμε κατά περίπτωση. Ειδικά αυτός με τα κουτάκια αλουμινίου, τρανό αρνητικό στερεότυπο (ειδικά στις μέρες μας, που ξαφνικά βλέπεις κάποιον καλοντυμένο να ψάχνει στους κάδους για οτιδήποτε με οικονομική αξία...).Σε καμία όμως περίπτωση, δεν επιτίθεται κανείς τους ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΧΡΑΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ.Και συμφωνώ απόλυτα ότι πάνω από 90 στους 100, τέτοιοι τύποι είναι θρασύδειλοι μόλις βρουν αντίσταση και αντίδραση. Όπως λέω και στο σχόλιό μου, η αυτοδικία προκαλεί αυτοδικία. Και μάλλον δεν θα του άρεσε καθόλου να βάλουν μια μαγκούρα στον κ@@@ τον δικό του ή της μάνας του και γονυπετής θα έκανε την κωλοτούμπα ο άντρακλας. Το έχουμε δει το έργο.Τους υπόλοιπους 10 τους παίρνουν οι με άσπρες μπλούζες για νοσηλεία.
ΕΛΠΟ α/α Μαύρου ΓάτουΤουλάχιστον αφήνεις ένα 10% περιθώριο, οι γενικευμένες και ταμπελίστικες απόψεις που εκφράζεις/ετε να μην αφορούν ΟΛΟΥΣ τους (στη συγκεκριμένη περίπτωση) αστυνομικούς.Δεν καταλαβαίνεις όμως ότι οι απόψεις σου είναι το ίδιο επικίνδυνες με αυτές που υποτίθεται ότι αντιμάχεσαι;Έχεις δει εσύ κανέναν να σέβεται οποιοδήποτε είδος εξουσίας στην Ελλάδα και λες:ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΧΡΑΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ.Πριν ερμηνεύσεις το νόμο περί κατάχρησης εξουσίας, αναρωτήσου ποιος δείχνει το στοιχειώδη σεβασμό στο νόμο και στην εξουσία.Μήπως οι αναρχικοί στο πανεπιστήμιο σέβονται τους ακαδημαϊκούς;Οι οπαδοί στα γήπεδα σέβονται τους αστυνομικούς;Οι παραβάτες κάθε είδους παράβασης, έχουν κανέναν σεβασμό για το νόμο;
@ Jonathan R. Mayers 23.10.2018 | 12:39 Μια χαρά τα λένε και ο Μαυρόγατος και ο ΕΛΠΟ. Και αυτά που πολύ σωστά λένε δεν είναι τόσο απόψεις όσο απλές διαπιστώσεις βασισμένες στην καθημερινότητα. Διαπιστώσεις που μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε έχει τα μάτια, τα αυτιά και τα μυαλά του ανοιχτά και δεν φοράει παρωπίδες. Αυτός που εκπροσωπεί τον νόμο και είναι η δουλειά του να φροντίζει για την εφαρμογή και την τήρηση του πρέπει να τον σέβεται ο ίδιος πρώτος απ' όλους. Τέλος. Τελεία και παύλα. The end. Και δεν έχει απολύτως καμία σημασία το ποιος άλλος δείχνει (αν δείχνει) το στοιχειώδη σεβασμό στο νόμο και στην εξουσία. Δεν αποτελεί δικαιολογία για οτιδήποτε, είναι αυταπόδεικτα απολύτως γελοίο επιχείρημα και δεν χρειάζεται να αναρωτηθεί κανείς για αυτό. Αυτού του είδους τα σχόλια αφενός μεν δεν έχουν καμία σχέση ούτε με την πραγματικότητα, ούτε με την δικαιοσύνη, αφετέρου δε είναι προφανέστατοι αποπροσανατολισμοί από το ουσιώδες και λειτουργούν ξεκάθαρα ως ξέπλυμα της απαράδεκτης συμπεριφοράς του απαράδεκτου αστυνομικού που, φυσικά, δεν είναι ο μόνος αλλά ένας από τους πολλούς. Αναλυτικότερα, στα σχόλια μου προς τον σκύλο και τον NEGO. Αυτά που γράφω εκεί ισχύουν κι εδώ.
jonathan 23.10/12.39' Επανέρχομαι για να μην θεωρηθεί ότι η μη απάντηση ισοδυναμεί με αποδοχή όσων λέτε. Για τελευταία φορά πάντως, το καλύψαμε το θέμα.Η έλλειψη λοιπόν σεβασμού στον νόμο και στην εξουσία των αναρχικών, των οπαδών στα γήπεδα και κάθε άλλου παραβάτη που λέτε - που όλοι μαζί αυτοί είναι μειοψηφία μέσα στην κοινωνία -, δεν συνεπάγεται ότι η πλειοψηφία έχει υποχρέωση να το ανέχεται αυτό, πολύ περισσότερο δε να αποκτά άλλοθι να κάνει τα ίδια ! Δεν ερμηνεύω τίποτε λανθασμένα ! Όποιος το κάνει αυτό το "ερμηνεύει" λανθασμένα, γιατί απλά τον εξυπηρετεί και ψάχνει δικαιολογίες. Ακόμη και αν λοιπόν η "γριά σαύρα" είχε παρανομήσει σε κάτι - πολύ περισσότερο που δεν είχε από ό, τι γράφτηκε -, δεν σημαίνει ότι ο αστυνομικός είχε δικαίωμα να συμπεριφερθεί έτσι. Δεν του έχει δώσει κανείς το δικαίωμα του "τιμωρού" της παρανομίας, γιατί αυτό είναι αυτοδικία και ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Βάσει νόμου και διεθνώς σε δημοκρατικά κράτη. Έχουν χυθεί τόνοι μελανιού για αυτό, ενημερωθείτε μέχρι που φτάνουν τα δικαιώματά τους. Δεν δικαιούνται π.χ. να βρίσουν ή να ξυλοκοπήσουν όποιον "αρπάζει κουτάκια αλουμινίου από τους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης" - προφανώς με σκοπό να εισπράξει λίγα ευρώ -, που το θεωρήσατε πολύ σημαντική παρανομία. Ενώ θα έπρεπε να αναφέρετε και αυτούς που πετάνε τα κουτάκια αλουμινίου όπου βρουν στην παραλία ή από το παράθυρο του αυτοκινήτου στο δρόμο. Αλλά αυτοί είναι σε "χάϊ" κατάσταση, μη τους την "σπάσουμε", ασχολούμαστε με αυτούς που μαζεύουν κουτάκια από οικονομική ανάγκη. Η παρανομία λοιπόν με την κατάχρηση εξουσίας οργάνων Τάξης και Ασφάλειας ΔΕΝ ΣΥΜΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ σε ένα κράτος, του οποίου οι πολίτες αρέσκονται κατά τα άλλα να το χαρακτηρίζουν δημοκρατικό και τους εαυτούς τους δημοκράτες.Ούτε σε αυτό ερμηνεύω τίποτε λανθασμένα.
Όποιος εξετάσει το γεγονός πίσω από το πρίσμα κακός μπάτσος-καλή γριούλα πρόσφυγας, είναι απλά αφελής.Πίσω από τον ανάγωγο και κατακριτέο μπάτσο, κρύβονται καταρχήν οι απαράδεχτες συνθήκες εργασίας του και κυρίως η ευθύνη μιας κυβέρνησης, ανίκανης να διαχειριστεί ένα ζήτημα όπως το προσφυγικό.Η κυβέρνηση συριζα όχι μόνο δεν διαχειρίστηκε το μεταναστευτικό αλλά εσκεμμένα το διόγκωσε, για λόγους ιδεολογίας (πανηγύρια για υποψηφιότητα των Νόμπελ Λέσβου!!!) αλλά κυρίως λόγο της διαπραγμάτευσης του 2015.Ήταν το διαπραγματευτικό της χαρτί, καθώς με αυτό απειλούσε ότι θα πλημμύριζε την Ευρώπη πρόσφυγες (και τζιχαντιστές!!!!).Ήταν τότε που η τασία καλεσε ολόκληρο τον πλανήτη να περάσει στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας......και τελικά, πλημμύρισε η χώρα.
Ναι μωρέ, οι απαράδεκτες συνθήκες εργασίας του φταίνε. Όχι η νοοτροπία του. Μου θυμίζεις τους γνωστούς γείτονες εγκληματιών που κάνουν δηλώσεις στις κάμερες σε στυλ "Πέσαμε από τα σύννεφα παιδάκι μου, τι να σου πω, το καλύτερο παιδί, το καμάρι της γειτονιάς" καταλήγοντας πάντα στο γνωστό "η κακιά η ώρα ήτανε". Μπράβο ρε σκύλε. Ωραία η μπουγάδα. Με γεια το πλυντήριο...
Γράφω: Πίσω από τον ανάγωγο και κατακριτέο μπάτσο, Πηγή: www.lifo.grΠοια μπουγάδα-ποιο πλυντήριο;Σου θυμίζω και γείτονα εγκληματία... Τι κατάλαβες από το άρθρο;Ότι μιλάει για τον Τζακ τον αντεροβγάλτη;
@ σκύλοςΜην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Σου το λέει κι άλλος. Δεν το σώνεις. Είναι πολύ φανερό αυτό που επιχειρείς, παρά το ξεκάρφωμα με τους χαρακτηρισμούς. Αφελής είναι όποιος πέφτει στην παγίδα σου και εστιάζει οπουδήποτε αλλού εκτός από την σιχαμένη νοοτροπία ακροδεξιού τραμπούκου που επιδεικνύει άλλο ένα καμάρι της αστυνομίας. Αφελής είσαι κι εσύ αν νομίζεις ότι θα ψαρώσουμε με τον αποπροσανατολισμό σου. Άκου "είναι απαράδεχτες οι συνθήκες εργασίας του". Σιγά μην τον λυπηθούμε κιόλας. Σου το ξαναλέω: ωραία η μπουγάδα, με γειά το πλυντήριο...
@ σκύλος 21.10.2018 | 13:16Επανάληψις μήτηρ μαθήσεως:Μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Σου το λέει κι άλλος. Δεν το σώνεις. Είναι πολύ φανερό αυτό που επιχειρείς, παρά το ξεκάρφωμα με τους χαρακτηρισμούς. Αφελής είναι όποιος πέφτει στην παγίδα σου και εστιάζει οπουδήποτε αλλού εκτός από την σιχαμένη νοοτροπία ακροδεξιού τραμπούκου που επιδεικνύει άλλο ένα καμάρι της αστυνομίας. Αφελής είσαι κι εσύ αν νομίζεις ότι θα ψαρώσουμε με τον αποπροσανατολισμό σου. Άκου "είναι απαράδεχτες οι συνθήκες εργασίας του". Σιγά μην τον λυπηθούμε κιόλας. Σου το ξαναλέω: ωραία η μπουγάδα, με γειά το πλυντήριο...
Εμείς αφελείς, γιατί νομίζαμε ότι το επάγγελμα του αστυνομικού - και αν δεν σου αρέσει δεν πας -, είναι 90 % δράση, αδρεναλίνη στα ύψη και όχι σε συνθήκες δωματίου. Που σημαίνει ότι αν είσαι αστυνομικός, έχεις εκπαιδευθεί να λειτουργείς υπό καθεστώς πίεσης και να κρατάς την αυτοκυριαρχία σου.Και δεν ξεσπάς ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ με λεβεντομαγκιές τύπου "γριά, θα σου βάλω την μαγκούρα στον κ@@@".Με κάτι πολίτες σαν και σας και την συγκάλυψη από τους επαγγελματίες συνδικαλιστές, καταντήσαμε να ξεφτιλιστεί η δουλειά του αστυνομικού φρουρού που μόνο που δεν κέρασε καφέ τον Ρουβίκωνα στην πρεσβεία τις προάλλες.
Το να ζητάς από ένα άτομο να λειτουργεί ''προβλεπέ'' όταν το σύστημα που εντάσσεται είναι ''μη προβλεπέ'' είναι αφέλεια.Με πολίτες σαν και του λόγου σου καταντήσαμε να έχουμε ένα κράτος αχούρι.υγ.Θες και αδρεναλίνη σε δουλειά δημοσίου υπαλλήλου;
Αν κάποιος είναι της άποψης "έλα μωρέ, μια γριά πρόσφυγα έβρισε, κάτι μετανάστες τραμπούκισε ο μπάτσος, ένα πρεζόνι ξυλοκόπησε... δεν τρέχει δα και τίποτε", τότε εκτός από το χαμηλό ηθικό επίπεδό του, είναι και τραγικά γελασμένος. Γιατί η κατάχρηση εξουσίας στην οποία προβαίνει ο κομπλεξικός ανθρωπάκος μόλις φορέσει στολή και νοιώσει ανώτερος από τους άλλους, λειτουργεί ακριβώς όπως η πρώτη φορά που ο καρχαρίας δοκιμάζει ανθρώπινο κρέας: μετά, δεν σταματάει.... Έτσι, αυτή η αρρωστημένη προσωπικότητα θα στραφεί στη συνέχεια κατά όλων, και των "νοικοκυραίων", και των "φιλήσυχων", και των "καθώς πρέπει", και των "νομοταγών", και των νομοταγών (χωρίς εισαγωγικά). Γιατί ο κομπλεξισμός κάποιων ανθρώπων είναι απύθμενος... Και, συνεπώς, οφείλει να πατάσσεται ήδη από την πρώτη κιόλας εκδήλωσή του.
Ας ήταν μόνο αυτός... οι περισσότεροι αστυνομικοί κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους και συμπεριφέρονται στους πολίτες χυδαία. Ή στην "καλύτερη" περίπτωση φέρονται ειρωνικά.Το ότι τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός στη Μόρια, εμένα δεν μου λέει τίποτα. Έτσι γίνεται συνήθως για τα μάτια του κόσμου και επιστρέφουν λίγους μήνες μετά ξανά στη δουλειά τους. Μόνο αν υπάρξει παραδειγματική τιμωρία και οριστική απομάκρυνση, ίσως βάλουν μυαλό και οι υπόλοιποι.
Αυτοί που πουλούσαν ανθρωπισμό και ψεύτικη αλληλεγγύη για να πάρουν την εξουσία. Αυτοί που πήραν 1,6 δις -από εκείνους που έβριζαν- για την υποδοχή των προσφύγων. Για να έχουμε αυτή τη ντροπή, αυτές τις απάνθρωπες καταστάσεις. Τέσσερα χρόνια πια στην εξουσία, δεν υπάρχουν δικαιολογίες.
Το τραγικό είναι οτιΙ πολλοι ανθρωποι διπλα μας τον χειροκροτούν σιωπηλά Κατάντια και.αηδία αλλά και σιγά την ποινή που θα φάνε πίσω απο την κουρτίνα οι προϊστάμενοι τους μπορεί να τους πουν "μπραβο ρε μαγκες"