Απειλεί ξανά ο Ερντογάν: Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα σε Αιγαίο και Κύπρο

Απειλεί ξανά ο Ερντογάν: Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα σε Αιγαίο και Κύπρο Facebook Twitter
EPA
1

Σκληρό μήνυμα προς την Ελλάδα και την Κύπρο, έστειλε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας.

Στη χθεσινή συνεδρίαση υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η κατάσταση στο Αιγαίο και το ζήτημα της κυπριακής ΑΟΖ. 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα η Άγκυρα, υπογραμμίζεται ως η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα «με όλα τα μέσα». 

«Απέναντι σε κάθε προσπάθεια να πληγούν τα συμφέροντα της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου" και της Τουρκίας, θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με όλα τα μέσα», τονίζει στην ανακοίνωση χαρακτηριστικά. 

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ερντογάν διεμήνυσε ότι η Τουρκία όχι μόνο δεν θα μειώσει τις στρατιωτικές της δυνάμεις στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, αλλά αντίθετα προτίθεται να τις αυξήσει. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Milliyet, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά για την υφιστάμενη κατάσταση στην Κύπρο, τονίζοντας πως εκείνη ήταν που απέρριψε το σχέδιο Ανάν το 2004, με το οποίο θα ρυθμιζόταν το θέμα των στρατιωτικών δυνάμεων στο νησί. 

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια