Απεγκλωβίστηκε ζευγάρι που παγιδεύτηκε σε χείμαρρο στη Λαμία

Απεγκλωβίστηκε ζευγάρι που παγιδεύτηκε σε χείμαρρο στη Λαμία Facebook Twitter
0

Ώρες αγωνίας έζησε ζευγάρι από τη Λαμία, που προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό του χείμαρρο στη νότια πλευρά του χωριού Λυγαριά και απεγκλωβίστηκε χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστών.

Το αυτοκίνητο του ζευγαριού παρασύρθηκε από χείμαρρο το γνωστό «Μπεκιόρεμα», που φούσκωσε δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην περιοχή γύρω από τη Λυγαριά. 

Στην είσοδο της Λυγαριάς, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 67χρονος ένα παλιό Toyota Corolla, παρασύρθηκε από το χείμαρρο, εγκλωβίζοντάς τους μέσα σε αυτό, τον ίδιο και την 63χρονη γυναίκα του.

Απεγκλωβίστηκε ζευγάρι που παγιδεύτηκε σε χείμαρρο στη Λαμία Facebook Twitter

Το ζευγάρι στην αρχή, δεν έδωσε το σωστό στίγμα Πυροσβέστες από Αργυροχώρι, Λαμία και την ΕΜΑΚ που έσπευσαν κατά μήκος όλο του δρόμου Αμουρίου - Λυγαριάς ψάχνοντας για το συμβάν.

Τελικά το όχημα του Αργυροχωρίου εντόπισε το εγκλωβισμένο ζευγάρι και κατάφεραν να τους βγάλουν σε ασφαλές σημείο.

Απεγκλωβίστηκε ζευγάρι που παγιδεύτηκε σε χείμαρρο στη Λαμία Facebook Twitter

Οι κάτοικοι στη Λυγαριά της Λαμίας κάνουν λόγο για πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια αφού έβρεχε καταρρακτωδώς στο όρος Όρθρυς.

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι του χωριού Στύρφακα ανησυχούν καθώς εξαιτίας των έργων για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή υπάρχει μονίμως ο κίνδυνος πλημμυρών.

Λήξη συναγερμού

Λίγο πριν τις 13:30' η Πολιτική Προστασία έδωσε λήξη συναγερμού για τις καταιγίδες, καθώς ο καιρός αλλάζει σημαντικά με νοτιάδες και υψηλές θερμοκρασίες.

Ωστόσο από το Σάββατο (4/8) η επιφυλακή επανέρχεται, όμως αυτή τη φορά για τους κινδύνους εκδήλωσης πυρκαγιών.

 

Με πληροφορίες από lamiareport.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ