Αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης δύο ετών οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί - Το σκεπτικό του δικαστηρίου

Αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης δύο ετών οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί - Το σκεπτικό του δικαστηρίου Facebook Twitter
1

Αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών βρίσκονται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε στρατιωτική περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκικές εισαγγελικές πηγές.

Η τουρκική δικαιοσύνη απέρριψε για πέμπτη φορά χθες το αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, με επίκληση του επιχειρήματος ότι ακόμη συνεχίζεται η έρευνα των τουρκικών αρχών για την υπόθεση.

Οι δυο νέοι που κρατούνται από τις 2 Μαρτίου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, οδηγήθηκαν χθες στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Άγγελος Μητρετώδης, στην κατάθεσή του ανέφερε ότι «Δεν είχα την πρόθεση για διάπραξη κάποιου αδικήματος», ενώ στο ίδιο κλίμα και ο Δημήτρης Κούκλατζης τόνισε, «Επαναλαμβάνω την ίδια κατάθεση. Δεν έχω να σημειώσω κάτι. Δεν υπήρχε πρόθεση για διάπραξη κάποιου αδικήματος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τούρκος εισαγγελέας ανέφερε ότι υπάρχει «ισχυρή υποψία του εγκλήματος της εισόδου τους σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη».

Σύμφωνα με τους Τούρκους η θέση των δύο Ελλήνων φέρεται να βαρύνεται περαιτέρω από το γεγονός ότι οι ίδιοι είναι στρατιωτικοί και όφειλαν να έχουν την ελάχιστη γνώση του προσανατολισμού.

Ο Τούρκος εισαγγελέας ανέφερε επίσης ότι «λόγω του γεγονότος ότι το κατώτατο όριο της ποινής που προβλέπεται για το συγκεκριμένο έγκλημα είναι τουλάχιστον δύο έτη, στην παρούσα φάση κρίνεται σκόπιμη η συνέχιση της κράτησής τους».

Τέλος, παρά τις ενέργειες της ελληνικής πλευράς για δήλωση μόνιμης κατοικίας των δυο στρατιωτικών στην Τουρκία ο εισαγγελέας έθεσε το θέμα «της μη ύπαρξης μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία, καθώς και το ότι είναι πολίτες μιας ξένης χώρας», και όπως είπε «υπάρχουν βάσιμες υποψίες διαφυγής τους».

Επισήμως πάντως δεν έχει ασκηθεί καμία κατηγορία από την τουρκική δικαιοσύνη.

Σήμερα αίρεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία, γεγονός που δημιουργεί ελπίδες για την υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, καθώς, δεν θα μπορούν να κρατούνται στο εξής, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Έχουμε τους τούρκους πράκτορες να κυκλοφορούν σαν σταρούμπες με κοστούμια & ντολτσε καμπάνα ζωνάρια και οι δικοί μας εμφανίζονται αλυσοδεμένοι με τα φανελάκια.Στείλτε τους ρε άχρηστοι εκεί στο Υπουργείο Άμυνας, κανα σακάκι-παντελόνι!