Ξεσκεπάστηκαν όλες οι απάτες και τα απίστευτα παραμύθια του Σώρρα - Πώς κατάφερε να εμφανιστεί ως πάμπλουτος «Σωτήρας»

Ξεσκεπάστηκαν όλες οι απάτες και τα απίστευτα παραμύθια του Σώρρα - Πώς κατάφερε να εμφανιστεί ως πάμπλουτος «Σωτήρας» Facebook Twitter
8

Οι φανατικοί του Αρτέμη Σώρρα είναι ακόμη πεπεισμένοι πως ο «Σωτήρας» τους είναι αθώος και θύμα πλεκτάνης. Διαδηλώνουν και φωνάζουν έξω από τα δικαστήρια και σχεδόν παραληρούν όποτε τον βλέπουν.

Όμως το πόρισμα της εισαγγελέως Ειρήνης Αυλίδου, που αποτυπώνει τη δράση της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις», δείχνει μια άλλη πραγματικότητα και στοιχειοθετεί βαρύτατο κατηγορητήριο.

Τα θύματα του δεν είναι πλέον τόσα πολλά, αλλά στο παρελθόν ο Σώρρας τα είχε καταφέρει μια χαρά και πέτυχε να εξαπατήσει χιλιάδες.

Το πόρισμα φέρνει στο φως ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» και σε αυτό η εισαγγελέας περιγράφει τις μεθόδους της οργάνωσης για την εξαπάτηση των πολιτών.

«Ο Σώρρας έκανε εκτεταμένη χρήση δημοσίων εγγράφων, προκειμένου να πείσει τους αδαείς κι αφελείς οπαδούς του ότι οι μετοχές που κατέχει είναι ανυπολόγιστης αξίας, όπως άλλωστε δήθεν αναγράφεται στα δημόσια έγγραφα που κατέχει», αναφέρει το πόρισμα.

Οι 28 μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής, που υποτίθεται ότι αξίζουν πάνω από 5 τρισεκατομμύρια ευρώ, «έχουν μηδενική πραγματική αξία, αλλά μόνο συλλεκτική αξία και πωλούνται στο Διαδίκτυο προς 75 ευρώ η κάθε μια».

Και τα 600 δισ.;

Φυσικά και δεν υπάρχουν!

«Το γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι τα έξι χρεωστικά ομόλογα του αμερικανικού Δημοσίου, συνολικού ύψους 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δεν αποτελούν έγκυρα διαπραγματεύσιμα χρηματοπιστωτικά προϊόντα, αλλά αποτελούν προϊόντα απάτης», σημειώνει η εισαγγελέας.

Βέβαια τα παραμύθια του Σώρρα είχαν και στοιχεία επιστημονικής φαντασίας...

 «Όσον αφορά στη δήθεν πώληση αρχαίας διαστημικής τεχνολογίας στην κυβέρνηση των ΗΠΑ για την παραγωγή προωθητικού καυσίμου των διαστημόπλοιων (αυτό) συνιστά ένα χοντροειδές μύθευμα και δεν αντέχει στη βάσανο της λογικής», αναφέρει η εισαγγελέας.

Αναφερόμενη στη δομή της οργάνωσης και τους τρόπους με τους οποίους φανατίζονται οι υποστηρικτές της, η εισαγγελέας παραθέτει αναλυτικά τις πηγές του αμύθητου πλούτου που επικαλείται ο Σώρρας και εξηγεί τεκμηριωμένα ότι όχι μόνο δεν υπάρχουν χρήματα για να μοιράσει απλόχερα, αλλά εκείνοι τον χρηματοδοτούν με συνδρομές και χορηγίες.

«Οι οπαδοί των Ελλήνων Συνέλευσις πληθαίνουν και αριθμούν περί τους 12.000 περίπου. Η πίστη των οπαδών του Αρτέμιου Σώρρα αγγίζει τα όρια του θρησκευτικού φανατισμού.

Τα νέα μέλη των Ελλήνων Συνέλευσις ορκίζονται στον πανάγαθο άρχοντα του φωτός, στη συμπαντική συνειδητότητα, στα ελάνια αξιακά πρωτόκολλα, στο κοσμικό πυρ και στον πολέμαρχο αρχηγό τους, σε μαζικές τελετές που διεξάγονται σε αρχαιολογικούς χώρους, καταβάλλουν το χρηματικό ποσό των 10 ευρώ για την εγγραφή τους καθώς και μηνιαία συνδρομή ποσού 5 ευρώ. Το νέο αυτό μόρφωμα συνδυάζει στοιχεία νεοπαγανισμού, αποκρυφισμού, αρχαιολατρίας, εθνικισμού και μυστικισμού καθώς, πέραν της εκστρατείας για την υποτιθέμενη διάσωση της Ελλάδας, περιλαμβάνει τη διεξαγωγή μεταμεσονύκτιων τελετών σε αρχαιολογικούς χώρους για το νοητικό συντονισμό όλων των Ελλήνων και τη διενέργεια επικλήσεων στους προγόνους και τους αρχαίους θεούς.

Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός οπαδών του Αρτέμιου Σώρρα είναι εξαιρετικά φανατισμένοι και πιστοί στις απόψεις του αρχηγού τους, τον οποίο ακολουθούν με θρησκευτική ευλάβεια, πιστεύοντας ότι εργάζεται για το κοινό καλό και για μια Ελλάδα απαλλαγμένη οριστικά από χρέη, Μνημόνια και οικονομικά προβλήματα».

Ο Αρτέμης Σώρρας «εκμεταλλευόμενος την ευπιστία, αφέλεια, απελπισία και δεινή οικονομική θέση χιλιάδων Ελλήνων πολιτών», τους έπεισε ότι θα πληρώσει τα χρέη τους εξασφαλίζοντας την ίδια ώρα έσοδα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. «Με τις πιο πάνω απατηλές παραστάσεις αποκόμισαν ο ίδιος, οι στενοί του συνεργάτες και η Ελλήνων Συνέλευσις παράνομο περιουσιακό όφελος προκαλώντας ανυπολόγιστη οικονομική ζημία σε Ελληνικό Δημόσιο, ασφαλιστικούς οργανισμούς και τράπεζες που στερήθηκαν ζωτικής σημασίας έσοδα», τονίζεται στο πόρισμα. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, οι 12.000 οπαδοί έχουν καταβάλει 120.000 ευρώ για εγγραφή και κάθε χρόνο πληρώνουν 60 ευρώ ο καθένας ως συνδρομή (5 ευρώ Χ 12 μήνες) που σημαίνει επιπλέον έσοδα 720.000 το χρόνο για την Ελλήνων Συνέλευσις.

Το χέρι στην τσέπη βάζουν οι οπαδοί και για τα περιβόητα εξώδικα, πληρώνοντας, όπως αναφέρεται στο εισαγγελικό πόρισμα, «διάφορα χρηματικά ποσά που κυμαίνονται από 5 έως 200 ευρώ, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του κάθε πολίτη, αλλά και άλλα χρηματικά ποσά υπό τη μορφή χορηγιών-δωρεών».

 Με πληροφορίες από Ελεύθερος Τύπος

Ελλάδα
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Πάντως άσχετα με το πια είναι η αλήθεια για τα δις, τα έσοδα που αναφέρουν είναι πολύ λογικά αν σκεφτεί κανείς πως όλα αυτά τα γραφεία που άνοιξαν έχουν έξοδα. Θα μου πείτε πως αφού έχει τόσα δις, ας καλύψει και αυτά. Προσωπικά πιστεύω πως τα δις δεν υπάρχουν αλλά με το κόλπο των εξωδίκων καθυστερούν αναγκαστικά (νομικά) τις τράπεζες και το κράτος για τις κατασχέσεις λόγω χρεών. Και άν το κάναμε όλοι θα κτυπούσαμε το κράτος εκεί που πονάει, στην τσέπη του! Μας κάνανε οικονομικούς εκβιασμούς, τέτοιους να πάρουν επίσης. Τι πιο δίκαιο?
Ποσο θυμα μπορει να ειναι καποιος που να πιστευει οτι καποιος κατεχει χρηματα που αντιστοιχουν σε ΑΕΠ μεγαλου κρατους, με τα οποια κιολας θα σωσει την Ελλαδα, και παρολα αυτα να του πληρωνει συνδρομη - μηνιαια μαλιστα; Το τραγικο ειναι πως οσο πιο χοντρο το ψέμα τοσο περισσοτερο το χαβουν ακομα και τωρα, πραγματικα μιλαμε για απελπιστικη κατασταση...
εκείνον το δικαστή που τον αθώωσε στην Πάτρα, θα τον ερευνήσουν ή δεν τρέχει τσάι όταν οι δικαστες "τυφλώνονται" κατά την απόδοση δικαιοσύνης;
Να τον ερευνήσουν ζήτησα, όχι να τον σκοτώσουν. Δεν κάνουν πάντα καλά τη δουλειά τους οι δημόσιοι υπάλληλοι.Αλλά λάθος μου, δεν αθωώθηκε στην Πάτρα αλλά στην Αθήνα. http://ellinikahoaxes.gr/2017/03/10/sorras-600bn-court-order/http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/464477Δυστυχώς τα νομικά φαίνεται ότι τελευταία δεν εξυπηρετούν ακριβώς τη δικαιοσύνη, και όχι, δεν τα γνωρίζω τόσο καλά
Α. Δεν ήταν στην Πάτρα.Β. Ο δικαστης έχει ήδη τιμωρηθεί. Τα παράπονα σας στους δημοσιογράφους που δεν μπορούν να ολοκληρώσουν μια δουλειά.Γ. Το αδίκημα για το οποίο κατηγορούνταν ήταν διασπορά ψευδών ειδήσεων. Προσκόμισαν πλαστά έγγραφα και παραπλάνησαν το δικαστήριο προκειμένου να αποδείξουν ότι οι ειδήσεις που διεσπειραν δεν ήταν ψευδείς.Δ. Όταν σπάσει ό,τι πετροβολαμε τότε θα είναι αργά. Ουαί υμίν...Ε. Απλά επαναφέρετε την πιο σκληρή πραγματικότητα: καλύτερα για έναν δικαστή να αναβάλει ή να καταδικάζει. Το να αθωώνει είναι κακό. Ακόμα κι όταν απέναντι του έχει έναν ημιτρελο γραφικό που λέει κουλαμαρες (υπενθυμίζω είμαστε στο 2013) και ο μηνυτής δεν εμφανίζεται καν να υποστηρίξει τα όσα λέει στη μήνυση του.ΣΤ. Δύο στα δύο που είπατε δεν ισχύουν (Πάτρα και ατιμωρησία). Συμφωνούν δε οι 112 στους 120. Αρε για τσάμικα και επιθετικές διαπραγματεύσεις θα είμαστε μια ζωή...Όσοι δεν ξέρουν είναι πολύ σίγουροι για τις απόψεις τους και όσοι ξέρουν ντρέπονται να εναντιωθούν...