Σεισμός

«Μην καταστρέψετε τα παραδοσιακά αλιευτικά σκάφη»: Αντιδράσεις για την απόσυρση της αλιευτικής άδειας

«Μην καταστρέψετε τα παραδοσιακά αλιευτικά σκάφη»: Αντιδράσεις για την απόσυρση της αλιευτικής άδειας Facebook Twitter
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ
1

Τα παραδοσιακά αλιευτικά σκάφη θα μπορούσαν να μην καταστρέφονται λόγω της ευρωπαϊκής επιδότησης για απόσυρση της αλιευτικής άδειας, αλλά να αλλάζει η χρήση τους σε αναψυχής και να εκποιούνται μέσω του ΟΔΔΥ προς κάθε ενδιαφερόμενο λάτρη της χειροποίητης ναυπηγικής τέχνης.

Αυτό τονίζει, σε ανακοίνωσή του, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών και ζητά την παρέμβαση των υπουργείων Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι «τις αμέσως επόμενες ημέρες αρχίζει νέα καταστροφή αλιευτικών σκαφών και όταν θα ολοκληρωθεί αυτή η απόσυρση η πολιτιστική μας κληρονομιά θα θρηνεί 13.785 αλιευτικά ξύλινα, κυρίως παραδοσιακά, σκάφη προς τις χωματερές».

Σύμφωνα με τα συγκεντρωθέντα στοιχεία που επικαλείται, ήδη, εγκρίθηκαν καταστροφές 763 αλιευτικών σκαφών και άλλες 522 αιτήσεις δεν προχώρησαν προσωρινά λόγω έλλειψης του διαθέσιμου ποσού.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ελλάδα
1

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Το σκεφτήκαμε επί τέλους...Η ΕΕ έχει κάθε δικαίωμα να επιδοτήσει την απόσυρση και καταστροφή των καϊκιών για να στηρίξει την ιχθυοκαλλιέργεια.Ο αλιέας έχει κάθε δικαίωμα να αρνηθεί.