To μωρό από το εξώφυλλο του άλμπουμ Nevermind μηνύει τους Nirvana για παιδική πορνογραφία

To μωρό από το εξώφυλλο του άλμπουμ Nevermind μηνύει τους Nirvana για παιδική πορνογραφία Facebook Twitter
Ο Spencer Elden σήμερα
0

Ο Spencer Elden ισχυριζόταν για χρόνια ότι ήταν το μωρό που εμφανιζόταν γυμνό στο εξώφυλλο του εμβληματικού άλμπουμ των Nirvana, Nevermind, το 1991.

Σήμερα, 30 χρονών, μηνύει τους Dave Grohl, Krist Novoselic, το ίδρυμα που διαχειρίζεται την περιουσία του Kurt Cobain, τον φωτογράφο Kirk Weddle και τις δισκογραφικές εταιρίες που κυκλοφόρησαν το άλμπουμ επειδή παραβίασαν τη νομοθεσία περί παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά ούτε οι γονείς του και φυσικά ούτε ο ίδιος (ο οποίος ήταν 4 μηνών τότε) έδωσαν την άδεια τους να φανούν τα γεννητικά του όργανα στο εξώφυλλο του άλμπουμ. Ισχυρίζεται ότι το γκρουπ τους είχε υποσχεθει ότι θα καλύψει το συγκεκριμένο σημείο με ένα αυτοκόλητο  και ότι οι Cobain, Novoselic και Grohl δεν τον προστάτεψαν από την σεξουαλική εκμετάλλευση της εικόνας του.

To μωρό από το εξώφυλλο του άλμπουμ Nevermind μηνύει τους Nirvana για παιδική πορνογραφία Facebook Twitter
To μωρό από το εξώφυλλο του άλμπουμ Nevermind μηνύει τους Nirvana για παιδική πορνογραφία Facebook Twitter
Νirvana

Ζητάει το ποσό των 150.000 δολαρίων από όσους εμπλέκονται στην υπόθεση για τις ζημιές συναισθηματικές, ψυχολογικές και υλικές που του έχει προκαλέσει η συγκεκριμένη φήμη όλα αυτά τα χρόνια, όπως λέει.

Ο φωτογράφος Kirk Weddle που τράβηξε την επίμαχη φωτογραφία ήταν φίλος με τον πατέρα του Elden, Rick. Του είχε πει τότε αν ήθελε να βγάλει 200 δολάρια για μια φωτογραφία του γιου του να κολυμπάει. Ο πατέρας του Elden θυμάται ότι έκαναν ένα μεγάλο πάρτι σε μια πισίνα. Μετά την επιτυχία του δίσκου, η Geffen έστειλε στον Spencer μια πλατινένια κόπια του Nevermind και ένα αρκουδάκι.

Ο Elden αναπαρήγαγε την ίδια εικόνα αρκετές φορές στα χρόνια και έκανε τατουάζ με την λέξη ‘Nevermind’ στο στήθος του. Το 2016 σε μια συνέντευξη του στο GQ της Αυστραλίας είχε δηλώσει ότι δεν είχε τα ίδια συναισθήματα όπως παλιά σε σχέση με το εξώφυλλο. «Είμαι πολύ θυμωμένος, για να είμαι ειλικρινής», είχε πει.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Lilo & Stitch» είναι η πρώτη χολιγουντιανή ταινία που έφτασε το $1 δισ. στο φετινό box office

Πολιτισμός / Το «Lilo & Stitch» είναι η πρώτη χολιγουντιανή ταινία που έφτασε το $1 δισ. στο φετινό box office

«Είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα των υπερμεγέθων αποδόσεων που μπορεί να αποκομίσει η Disney από τους κινηματογράφους με το σωστό έργο την κατάλληλη στιγμή» σχολιάζει το Variety
LIFO NEWSROOM
Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και πλήθους κόσμου, εγκαινιάστηκε στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς το νέο Δημοτικό Μουσείο αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο, στο σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε ο μεγάλος Έλληνας ποιητής
LIFO NEWSROOM
Εναλλακτική Σκηνή

Πολιτισμός / Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ ετοιμάζει ένα #έπικ comeback

Η πιο ανήσυχη φωνή του σύγχρονου μουσικού θεάτρου στη χώρα ετοιμάζει ένα πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας με περισσότερες από 30 παραγωγές, δύο φεστιβάλ, περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή στο 60ό Φεστιβάλ Δημητρίων.
LIFO NEWSROOM
Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Το καλαίσθητο δράμα μυστηρίου «When the Fall is Coming», η έκπληξη των Καννών «Sorry Baby», ο οργισμένος «Rebel Without a Cause», η «Malena» του Τζουζέπε Τορνατόρε και τέσσερις ακόμα επιλογές απαρτίζουν το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ