Μετά από θύελλα αντιδράσεων - ακόμη και στο εσωτερικό της κυβέρνησης - ανακοινώθηκε απόψε πως ο φόρος στο κρασί μειώνεται στο μισό. Από τον αρχικό ειδικό φόρο ύψους 0,30 ευρώ για τη κάθε φιάλη η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως με τροπολογία κατεβάζει το ποσό στα 0,15 λεπτά.

 

Τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, στο μισό σε σχέση με την αρχική διάταξη του νομοσχεδίου, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης από το βήμα της Βουλής. Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης θα μειωθεί από 40 λεπτά το λίτρο που προβλεπόταν αρχικά. στα 20 λεπτά το λίτρο. Η τροποποίηση αυτή, προσέθεσε, μειώνει στο μισό και την επιβάρυνση ανά φιάλη ( των 750 ml) στα 15 λεπτά από 30 λεπτά.

 

Ο Τρύφων Αλεξιάδης διευκρίνισε ότι ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης αφορά και τα εισαγόμενα κρασιά που καταναλώνονται στη χώρα, ενώ δεν θα αφορά τα εξαγόμενα ελληνικά κρασιά.

 

Σφοδρή επίθεση από το ΠΑΣΟΚ

«Δύο μόνο μήνες μετά τις εκλογές, αποκαλύπτονται με δραματικό τρόπο και για μια ακόμα φορά, τα ψέματα, η έλλειψη προγράμματος και η ανικανότητα τους. Η Κυβέρνησή Τσίπρα - Καμμένου καταρρέει, παρασύροντας στην κατρακύλα της και την Ελλάδα», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

 

Στην ανακοίνωσή του, με αφορμή τη φορολόγηση στο κρασί, το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «τρέχει πανικόβλητη απέναντι στα αδιέξοδά της, πυροβολεί με φόρους ό,τι κινείται σε αυτό τον τόπο». Η ανακοίνωση του ΠαΣοΚ μάλιστα, ξεκινά με ένα στίχο από το ποίημα «Οι Μοιραίοι» του Κ. Βάρναλη: «Φταίει το ζαβό το ριζικό μας! - Φταίει ο Θεός που μας μισεί! - Φταίει το κεφάλι το κακό μας! - Φταίει πρώτ' απ' όλα το κρασί!».

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr