ΑΑΔΕ: Μειώθηκε κατά 1 δισεκατομμύριο το εισόδημα των Ελλήνων

ΑΑΔΕ: Μειώθηκε κατά 1 δισεκατομμύριο το εισόδημα των Ελλήνων Facebook Twitter
0

Μειωμένα κατά σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ευρώ ήταν τα εισοδήματα που δήλωσαν οι Έλληνες το 2017 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Με βάση με τις φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν πέρυσι το εισόδημα των Ελλήνων το 2017 διαμορφώθηκε στα 73,6 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το ακριβώς προηγούμενο έτος ανερχόταν στα 74,6 δισεκατομμύρια.

Μεγάλη μείωση παρατηρήθηκε στα δηλωθέντα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών, τα οποία μειώθηκαν κατά περίπου 11,5% ανάμεσα στο 2016 και το 2017, ενισχύοντας τους φόβους πως η τρέχουσα φορολογική και ασφαλιστική πολιτική ενθαρρύνει την απόκρυψη εσόδων και την παραοικονομία.

Ταυτόχρονα πάντως οι φορολογούμενοι που δηλώνουν ελεύθεροι επαγγελματίες μειώθηκαν κατά περισσότερα από 11.000 άτομα την επίμαχη διετία, πέφτοντας σε σχεδόν 399.000 υπόχρεους το 2017.

Στον αντίποδα, ο μεγαλύτερος όγκος των δηλωθέντων εισοδημάτων αναλογούσε και πάλι στους μισθωτούς, οι οποίοι μάλιστα αύξησαν ελαφρά το μερίδιό τους στο συνολικό μείγμα.

Συγκεκριμένα, σχεδόν τα έξι έβδομα των όσων δήλωσαν οι Έλληνες στην Εφορία το 2017 αποδίδονται σε μισθωτούς.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM