ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Eurostat: Τελευταία στην Ευρωζώνη η Ελλάδα στη διαθεσιμότητα θέσεων εργασίας

Eurostat: Τελευταία στην Ευρωζώνη η Ελλάδα στη διαθεσιμότητα θέσεων εργασίας Facebook Twitter
0

Το χαμηλότερο ποσοστό διαθέσιμων θέσεων εργασίας στην Ευρωζώνη είχε η Ελλάδα το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σε μια ένδειξη των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ακόμα η αγορά.

Μόλις το 0,7% των θέσεων εργασίας δεν είχε καλυφθεί στην χώρα μας μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Eurostat, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό στο σύνολο της νομισματικής ένωσης ήταν τριπλάσιο (2,1%).

Eurostat: Τελευταία στην Ευρωζώνη η Ελλάδα στη διαθεσιμότητα θέσεων εργασίας Facebook Twitter

Πέρα από σημαντική ένδειξη των δυσκολιών που υφίστανται στην αγορά, τα δεδομένα της Eurostat καταδεικνύουν πως πολλοί άνεργοι στην Ελλάδα δεν έχουν την πολυτέλεια της επιλογής εργασίας, ενώ δέχονται την ανάληψη καθηκόντων που δεν ταιριάζουν στα προσόντα τους ή δεν τους ικανοποιούν μισθολογικά.

Ως εκ τούτου δυσοίωνες είναι και οι εκτιμήσεις για τη δυνατότητα δημιουργίας νέων θέσεων στην χώρα, καθώς το ποσοστό ανεργίας αγγίζει το 19%, δηλαδή το υψηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και σε οικονομίες με υψηλότερους δείκτες απασχόλησης, όπως Γερμανία, Ολλανδία και Βέλγιο, το ποσοστό διαθέσιμων θέσεων αγγίζει ή υπερβαίνει κατ' ελάχιστον το 3%. Στην κορυφή της λίστας της Eurostat με το μεγαλύτερο ποσοστό διαθέσιμων θέσεων τοποθετείται η Τσεχία.

Οικονομία
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM