ΔΝΤ: Δεν έχουμε ενδείξεις προσφυγής εκ μέρους της Τουρκίας

ΔΝΤ: Δεν έχουμε ενδείξεις προσφυγής εκ μέρους της Τουρκίας Facebook Twitter
0

«Δεν έχουμε λάβει κάποια ένδειξη από τις τουρκικές αρχές πως επεξεργάζονται αίτημα οικονομικής βοήθειας» ανέφερε η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ράντα Έλναγκαρ. 

Παράλληλα η εκπρόσωπος του Ταμείου είπε πως δε θα κάνει κάποιο σχόλιο για την σημερινή ραγδαία πτώση της τουρκικής λίρας. «Το ΔΝΤ δεν σχολιάζει τις καθημερινές αυξομειώσεις στην ισοτιμία των νομισμάτων» δήλωσε. 

Σήμερα, το τουρκικό νόμισμα κατέγραψε απώλειες της τάξης του 19% διολισθαίνοντας ακόμη και στα επίπεδα των 6,5 λιρών ανά δολάριο.

Την ίδια ώρα, η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε τον διπλασιασμό των δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την  Τουρκία, ασκώντας περαιτέρω πιέσεις προς την κυβέρνηση Ερντογάν, η οποία επιμένει στα περί «ισχυρής ανάπτυξης» και «αλώβητης οικονομίας».

Με πληροφορίες από Reuters 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM