Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο Σερ Πίτερ Χολ, ιδρυτής της Royal Shakespeare Company και πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

 

Ο σπουδαίος Βρετανός σκηνοθέτης άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα στο University College Hospital, όπου νοσηλευόταν, έχοντας δίπλα του την οικογένειά του, ανακοινώθηκε σήμερα Τρίτη. 

 

«Χάθηκε ένα σπουδαίο πνεύμα», δήλωσε για το θάνατο του Πίτερ Χολ ο Greg Doran, καλλιτεχνικός διευθυντής της Royal Shakespeare Company (RSC).

 

Ο Rufus Norris, διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου σχολίασε μεταξύ άλλων: «Στεκόμαστε όλοι στους ώμους γιγάντων και οι ώμου του Πίτερ Χολ στήριξαν ολόκληρο το βρετανικό θέατρο όπως το γνωρίζουμε».

 

 

 

Ο Σερ Πίτερ Χολ ίδρυσε την Royal Shakespeare Company το 1960 και το 1973 διορίστηκε διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Το 2011 διαγνώστηκε με άνοια. 

 

Ήταν παντρεμένος με την Nicki και είχε έξι παιδιά (Christopher, Jennifer, Edward, Lucy, Rebecca και Emma) και 9 εγγόνια, από συνολικά τέσσερις γάμους. Υπήρξε παντρεμένος επίσης με τις Leslie Caron, Jacqueline Taylor και Maria Ewing.

 

Η κηδεία του θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο.