Οι αφόρητοι κράχτες της Ερμού

Οι αφόρητοι κράχτες της Ερμού Facebook Twitter
12

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΡΙΒΟΛΗ

Μικροπωλητές πάντα υπήρχαν στην Ερμού. Αλλά από την αθώα εποχή των πωλητών γυαλιών και αρωμάτων που σταματούσαν τους περαστικούς λίγο πριν την πλατεία Καπνικαρέα και έλεγαν συνωμοτικά «Έχουμε ωραία γυαλιά/αρώματα», τα οποία και κρατούσαν σε σακουλάκι στο χέρι, η επιστήμη της πώλησης στο δρόμο έχει εξελιχθεί ραγδαία. Έντεκα η ώρα το πρωί της Δευτέρας με σταμάτησαν εφτά διαφορετικοί άνθρωποι από το Συνταγμα μέχρι την όδο Βουλής. Και (τι έκπληξη!) όλοι τους ηθελαν κάτι.

 

 

Κρέμα μαλλιών και γιαούρτια στις στοές

Κατηφορίζοντας, συναντάω όχι ένα αλλά δυο άτομα από διαφορετικές εταιρείες που κάνουν έρευνα αγοράς, ο καθένας μπροστά από μια στοΆ. Όπως θα διαπιστώσω αργότερα, είναι οι μόνοι που κάνουν όντως αυτό που λένε οτι κάνουν: με απασχολούν δηλαδή για μια έρευνα αγοράς. Απαντάω σε δυο ερωτηματολόγια, το ένα για γιαούρτια, το άλλο για κρέμες μαλλιών.

Η πίεση γίνεται ασφυκτική. Προτίθενται να μου βγάλουν κάρτα στην τράπεζα («μια μέρα θα μας πάρει»), ή να με διευκολύνουν βάζοντάς με να υπογράψω συμβόλαιο.

Στυλό, συνταγές και προσωπικά δεδομένα

Στη γωνία Ερμού και Βουλής βρίσκεται μια ολοκαίνουργια προσθήκη στη γειτονιά: κυρίες που μοιράζουν βιβλία συνταγών και στυλό. «Να σας δώσουμε δωράκι ένα στυλό/ενα βιβλίο συνταγές;» με ρωτάει μια κυρία γυρω στα 40. Πάω να πάρω ένα στυλό, αλλά το κρατάει πεισματικά. «Μόνο τη διεύθυνσή σας βάλτε, αλλιώς δεν μπορώ να σας το δώσω». Σκύβοντας για να συμπληρώσω τη διεύθυνση, αντιλαμβάνομαι πως πρέπει να δώσω όνομα, τηλέφωνο, διεύθυνση, και να υπογράψω. Ο σκοπός είναι απλός: «Ουσιαστικά, αυτοί οι άνθρωποι με ένα στυλό ή με ένα βιβλίο συνταγών της πλάκας αγοράζουν τα προσωπικά μας δεδομένα, όσο κι αν αυτό απαγορεύεται, για να πουληθούν μετά φυσικά σε κάποια εταιρεία, η οποία θα μας βομβαρδίζει με τηλεφωνήματα και διαφημιστικά» υποστηρίζει η κ. Λία Κεκελέκη, γενική γραμματέας του Ινστιτούτου Προστασίας Καταναλωτών. Όσο για την υπογραφή; Δεν ειναι τιποτα άλλο παρά η άδεια για να πουληθούν τα στοιχεία μου.

 

To τρίγωνο των ινστιτούτων Φιλελλήνων/Ερμού και Νίκης

Αυτην τη στιγμή στην Ερμού δεν δραστηριοποιείται ένα, αλλά τρία ινστιτούτα αδυνατίσματος - το καθένα με τη δική του τακτική. Η λιγότερο επιθετική από τις τρεις εξασκείται μπροστά από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Με πλησιάζει μια πολύ ομορφη και πολύ καλοντυμένη κοπέλα. «Θέλετε μια δωροεπιταγή των 100ευρώ;» ρωτάει. Μου εξηγεί πού μπορεί να χρησιμοποιηθεί, τι θεραπείες κάνουν, κρατάει το όνομα και το τηλέφωνό μου και με αφήνει να φύγω. Στην απέναντι γωνία ακριβώς βρίσκονται οι πρωτοι διδάξαντες από άλλο ινστιτούτο ομορφιάς: τρεις τέσσερις κοπέλες περιμένουν το θύμα τους φορτωμένες με πολύχρωμα δωράκια. Διαλέγουν τον υποψήφιο πελάτη, πολλές φορές πριν καλά καλα διασχίσει τη διάβαση της πλατείας Συντάγματος και τον κυνηγούν ανελέητα. Ο πελάτης διαλέγει ένα δωράκι και μετά πρέπει να ανέβει πάνω για να το πάρει - η ιστορία μετα είναι λίγο πολύ γνωστή. Λίγο πιο κάτω, Ερμού και Νίκης γωνία, με σταματάει μια κοπέλα ντυμένη στα άσπρα. «Να σε ρωτήσω κάτι; Παρακολουθείς το τηλεοπτικό κανάλι ψ;». Σαστισμένη απαντάω πως ναι, καμιά φορά το βλέπω «Είμαστε από το ινστιτούτο Χ. Μας έχεις ακούσει; Διαφημιζόμαστε στο ψ κάθε πρωί». Με οδηγεί σε ένα ξύλινο κουβούκλιο, τοποθετημένο πρόχειρα στο πεζοδρόμιο. «Διάλεξε εδώ» μου λέει και μου δείχνει ένα ψάθινο καλάθι γεμάτο πολύχρωμα χαρτάκια περιτριγυρισμένο από πολύχρωμες συσκευασίες δώρων. Διαλέγω ένα κιτρινο χαρτάκι. Μόλις κέρδισα 150 ευρώ. «Τυχερό χέρι έχει η κυρία» λέει κάποιος (αναρωτιέμαι για πόσο ηλίθια με περνάει). «Συγχαρητήρια, κερδίσατε» μου λέει η κοπέλα όλο ενθουσιασμό. «Ελάτε μαζί μου να πάμε τωρα να πάρουμε το κουπόνι σας από τη ρεσεψιόν». Την ακολουθώ δυο δρόμους πιο κάτω, ενώ εκείνη με ψαρεύει απροκάλυπτα. Πόσο χρόνων είμαι, («Δεν σας φαίνεται, ούτε για 22 δεν μοιάζετε»), τι δουλειά κάνω, πού σπούδασα.

 

2.120 ευρώ οι 4 συνεδρίες δεσποινίς

Ανεβαίνουμε στον 6ο όροφο μιας κοντινής πολυκατοικίας, στο «ινστιτούτο». Απαλός φωτισμός, πολυέλαιοι, ρεσεψιονίστ ντυμένες με άσπρες μπλούζες. Η κοπέλα γίνεται καπνός - ούτε κουβέντα περί κουπονιού. Πριν καλά καλά το καταλάβω, κάθεται δίπλα μου ένα μάλλον λαϊκό παιδί, ντυμένο με «καλό κουστούμι», που συστήνεται ως κ. Παναγιώτης. «Γεια σας, καλωσήρθατε στο χώρο μας». Παίρνει το όνομα και το τηλέφωνό μου. «Τι θα θέλατε να αλλάξετε στον εαυτό σας; Πού να επικεντρωθούμε; Στο πρόσωπο ή στο σώμα;» μου λέει με άκρως εξασκημένο χαμόγελο. Απαντάω διστακτικά πως μάλλον το σωμα μου έχει ανάγκη από βελτίωση. «Μάλιστα» μου λέει όλο χαμόγελο. «Περάστε να σας κάνουμε μια ενημέρωση» και με οδηγεί σε ένα σομόν γραφείο που έχει απ' έξω και ταμπέλα: «Γραφείο ενημέρωσης». Πίσω από το άδειο γραφείο κάθεται η ξανθομαλλούσα κ. Ναταλία. Η συζήτηση αρχίζει μέσα στις γλύκες. Προσπαθεί να με κάνει να αισθανθώ άνετα. Μιλαμε λίγο για την κυτταρίτιδα. Με βάζει να σηκώσω τη φούστα μου για να δει «ποιο στάδιο κυτταρίτιδας έχω». Αποφαίνεται οτι χρειάζομαι 4 συνεδρίες λέιζερ. Μετά φτάνουμε στο στάδιο της «επιστημονικής ενημέρωσης». Με βομβαρδίζει με επιστημονικές πληροφορίες για το πώς δημιουργείται η κυτταρίτιδα χρησιμοποιώντας ψευδοεπιστημονικούς όρους όπως «βομβαρδισμός των λιποκυττάρων» και «ρήξη της άνω στιβάδας της επιδερμίδας» και επιμένοντας πως πρόκειται για «ιατρική πράξη» που θα γίνει από γιατρούς. Ζωγραφίζει μάλιστα και αυτό που θα συμβεί στα λιποκύτταρά μου, όταν θα μου κάνουν θεραπεία λέιζερ. Μου τονίζει ξανά και ξανά ότι πρόκειται για ιατρική πράξη. «Και πόσο κάνει;». «Μισό λεπτό» μου απαντάει και προσποιείται ότι πατάει κουμπιά στο πανάρχαιο κομπιούτερ, υποτίθεται για να υπολογίσει πόσο θα μου κοστίσουν 4 συνεδρίες λέιζερ. «Πού θα πας διακοπές;» με ρωτάει ξαφνικά με το χέρι μετέωρο πάνω από το κομπιούτερ κι αρχίζει μια ακατάσχετη φλυαρία για το τις διακοπές της στην Πάτμο. Σύντομα καταλαβαίνω ότι η κουβέντα για τις διακοπές ειναι ο τρόπος της να με ψαρέψει για να δει πόσα λεφτά έχω. («Ώστε θα πας διακοπές στην Αστυπάλαια. Έχω ακούσει ότι ειναι πανέμορφα. Από κει είσαι;». «Όχι, όχι. Από την Κέρκυρα είμαι». «Πας συχνά;». «Μπα, όχι, έχω χρόνια να πάω». «Δεν έχεις κάποιο εξοχικό κι έτσι δεν σε έχει τραβήξει;». «Όχι, όχι δεν έχουμε εξοχικό» λέω). «Λοιπόν θα σου κοστίσει 2.120 ευρώ» μου λέει. «Μα δεν έχω τόσα λεφτά» απαντάω εγώ. «Θα σου αφαιρέσουμε το ποσό που κέρδισες;». «Μα, και πάλι, είναι πάρα πολλά λεφτά».

Και κάρτες βγάζουμε...

Με ρωτάει πώς κινούμαι «μετρητά, κάρτα ή επιταγές;». Φωνάζει το βαρύ πυροβολικό, τον κ. Παναγιώτη. Κάθονται και οι δυο απέναντί μου. Τώρα αρχίζει το σκληρό παζάρι. Το ποσό κατεβαίνει στα 880 ευρώ. Η πίεση γίνεται ασφυκτική. «Θέλεις να λύσω το πρόβλημα τώρα; Σήμερα;» με ρωτάνε μια ο ένας μια ο άλλος. «Πρόκειται για ιατρική πράξη» επαναλαμβάνει ξανά και ξανά ο κ. Παναγιώτης. Προτίθενται να μου βγάλουν κάρτα στην τράπεζα («μια μέρα θα μας πάρει») ή να με διευκολύνουν, βάζοντάς με να υπογράψω συμβόλαιο. «Θα πληρώνεις μόνο 18 ευρώ το μήνα». «Μα για πόσο καιρό θα πληρώνω 18 ευρώ; Θα μου πάρει χρόνια να τα ξεπληρώσω» απαντάω (τέσσερα χρόνια υπολογίζω μετά). «Μα τι είναι αυτά που λες;» με καθησυχάζει ο κ. Παναγιώτης. «Αφήστε με να το σκεφτώ». «Γιατί είσαι κατά του συμβολαίου; Την έχεις πατήσει με τα συμβόλαια στο παρελθόν;». «Είναι πολλά τα 20 ευρώ; Είναι;» αντιτείνει η κ. Ναταλία. «Μην τρελαθούμε τώρα! Δεν φροντίζεις καθόλου την εμφάνιση σου;». Αρπάζω την τσάντα μου και φεύγω τρέχοντας .

 

Τίποτα δεν είναι τσάμπα

Δεν φεύγουν όλοι τρέχοντας. «Μόλις μπαίνεις πέφτουν επάνω σου - η παραμικρή ατέλεια υπερτονίζεται για να αισθανθείς οτι πρέπει να υπογράψεις ή να βγεις έξω μόνο με μπούρκα πια» λέει η κ. Κεκελέκη . Μέχρι το 2007, μάλιστα, που θεσπίστηκε η νομοθεσία για τα ινστιτούτα αδυνατίσματος, τα δυο μεγαλύτερα ινστιτούτα καταναλωτών της χώρας δέχονταν χιλιάδες καταγγελίες για τα ινστιτούτα ομορφιάς. (Στις αρχές της δεκαετίας τα ινστιτούτα ομορφιά ήταν νούμερο 1 στις καταγγελίες των καταναλωτών, με ποσοστά που άγγιζαν και το 25% στο σύνολο των καταγγελιών.) Οι ιστορίες τρόμου άπειρες, με τα κυριότερα παράπονα να είναι πως τα ινστιτούτα παραπλανούν τους καταναλωτές και αρνούνται τη νόμιμη ακύρωση του συμβολαίου. «Εμείς λέμε πάντα πως καλό είναι οι άνθρωποι που περιδιαβαίνουν στις αγορές να ειναι πάρα πολύ προσεκτικοί με τους ανθρώπους που τους σταματάνε» λέει ο κ. Λεχουρίτης προεδρος του ΙΝΚΑ (Ινστιτούτο Καταναλωτών). «Για μας είναι ανήθικο αυτό που συμβαίνει - σαν χάντρες και καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς» προσθέτει η κ. Κεκελέκη. Τίποτα δεν είναι τσάμπα πια - ούτε η κουβέντα στην Ερμού.

(Αναθεωρημένη έκδοση παλιότερου ρεπορτάζ της LiFO.)

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

11 σχόλια
Αυτό με τα γιαουρτάκια,τις μαργαρίνες κλπ στις στοές στην Ερμού το έχω κάνει κι εγώ σαν δουλειά όταν σπούδαζα.είναι έρευνα αγοράς από εταιρίες δημοσκοπήσεων.Σε αυτά πηγαίνετε άφοβα,δεν σας πρήζουν,δε σας ξαναενοχλούν και δε σας πουλάνε τίποτα.απλά σας ρωτάνε,σας δινουν να δοκιμάσετε το προιόν και συμπληρώνουν ένα ερωτηματολόγιο.τα παιδιά που το κάνουν είναι συνήθως φοιτητές και πληρώνονται τις πιό πολλές φορές ανάλογα με το πόσα ερωτηματολόγια θα συμπληρώσουν.οπότε αφιερώστε λίγο χρόνο να τα βοηθήσετε να βγάλουν το χαρτζηλίκι τους. :)
Μου συνέβη και μένα προ ετών ψηλά στην Ερμου,προς Σύνταγμα.Μην κάνετε το ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ να τραβήξετε τον κλήρο,σας ανεβάσουν επάνω για το "δωράκι"κλπ.Και να μην υποκύψετε στις μπουρδολογίες που σας λένε θα φάτε ΤΟ απολυτο πρηξιμο.σε βάζουν σε ένα δωματιάκι και σε πρήζουν με τις "προσφορές"-εγώ είχα κερδίσει υποτίθεται περιποίηση προσώπου και η υπεύθυνη κοίταζε να με ψήσει ότι χρειάζομαι αδυνάτισμα.όταν της είπα πως πάω γυμναστήριο είπε "αυτο από μόνο του δεν κάνει τίποτα".Για να την ξεφορτωθώ στο τελος και να μπορέσω να φύγω της είπα ψέμματα οτι έχω συγγενή πλαστικό χειρουργό και ότι ώρα θέλω με κάνει κούκλα και τσάμπα.Δεν αγόρασα κανένα από τα προγράμματά τους και Το περιβόητο δώρο που μου έδωσαν φεύγοντας ήταν ΕΝΑ ΥΓΡΟ ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΟ σε ατομική συσκευασία.ΕΛΕΟΣ.Πλέον δε σταματάω καθόλου,λεω ότι είμαι "μοντελο για παχουλές"και προσπερνάω. χαχαχαχαχ(παντως αν αποφασίσετε να πάτε να δείτε τι παίζει, στην παραμικρή προσβολή αντιδράστε.μια φίλη την πρόσβαλλαν ότι έχει αφήσει τον εαυτό της απεριποίητο...και έγινε το έλα να δεις!και καλά τους έκανε!)
Με σταμάτησαν κι εμένα πριν λίγο καιρό στην πλατεία Κολωνακίου από ένα ινστιτούτο και έκανα τάχα πως ενδιαφέρομαι, διότι είχα μεγάλη περιέργεια.Η κοπελίτσα που με σταμάτησε, ξεκίνησε με διάφορα κολακευτικά σχόλια για την εμφάνισή μου και τα αξεσουάρ που φορούσα πχ "ωραία γυαλιά! Από εδώ το Κολωνάκι τα πήρες;" Αφού με ενημέρωσε για τις υπηρεσίες του ινστιτούτου, δέχτηκα να ανέβω επάνω. Συμπλήρωσα ψεύτικα στοιχεία και περίμενα να με δεχτεί μια κυρία στο γραφείο της. Άρχισε κι αυτή το ίδιο ποιηματάκι, ενώ έκανε διερευνητικές ερωτήσεις για την οικονομική/προσωπική/επαγγελματική κατάσταση. Της είπα τάχα ότι είμαι άνεργη και ψάχνω για δουλειά, ότι μένω στο νοίκι με τους δικούς μου κλπ. Με δυο λόγια, το έπαιξα Βασιλάκης Καΐλας. Μόλις μου είπε το συνολικό ποσό (1500€), της είπα ότι αποκλείεται να δώσω τόσα πολλά, γιατί δεν μας περισσεύουν. Τότε διατεινόταν ότι είναι απαραίτητο να περιποιούμαστε τον εαυτό μας σαν γυναίκες, ενώ εγώ επέμενα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω τόσα χρήματα. Εκείνη τη στιγμή, επιστρατεύτηκε τα "μεγάλα μέσα", δηλαδή το διευθυντή και μου κατέβασαν το ποσό στα 850€. Πάλι ανένδοτη εγώ. Και τότε μου λέει αυτή: "Αν σε αγαπούν πραγματικά οι γονείς σου, θα σου δώσουν τα χρήματα, γιατί το αξίζεις". ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ! Με χτυπούσε στο συναίσθημα για να υποκύψω, δημιουργώντας μου παράλληλα ενοχές και ένα σωρό άλλα αρνητικά συναισθήματα. Τελικά, απέρριψα την προσφορά και έφυγα, λέγοντάς τους ότι η αγάπη δεν μετριέται με την εμφάνιση. Κιουρία.Δύο μήνες μετά, η ίδια κοπέλα με ξανασταμάτησε στο ίδιο σημείο και μου έλεγε το ίδιο τροπάριο. Ε, δεν άντεξα και της είπα: "Δεν με θυμάστε; Με είχατε σταματήσει πάλι και μου λέγατε το ίδιο παραμύθι". Τα'χασε η κοπέλα. Και συνέχισα: "Δεν φτάνει που είστε πανάκριβοι, τάζετε και λαγούς με πετραχήλια! Καμία βελτίωση δεν είδα μετά τις συνεδρίες! Σε μερικές μέρες θα σας έρθει η έγκλιση που έχω υποβάλει!". Ακόμα γελάω... Κρίμα που δεν το βιντεοσκόπησα!
Αν και γενικά τους αποφευγω, μια μερα καταφεραν και με ειχαν σταματήσει κ εμενα στην Ερμου...με την ερωτηση αν βλέπω νομιζω το τηλεοπτικο κανάλι star...μετα το κλασικο με την δωροεπιταγη....την ενημερωση απο μια κυρια που ντε κ καλα προσπαθουσε να με πεισει να κανω καποια θεραπεία....κ οτι 20 ευρω δεν ειναι πολλα κλπ κλπ...προσπαθουν να σου δημιουργησουν και "τυψεις"Χειραγώγηση στο μεγαλείο της....
μου συνέβη στην Πάτρα κάτι ανάλογο: με πλησίασαν δύο κοπέλες δίνοντάς μου μία "πρόσκληση" (τσακισμένη σαν να είχε διπλωθεί πριν) - δωροεπιταγή (;) και άρχισαν έναν μονόλογο ο οποίος έληγε με την ερώτηση "τι δεν σας ικανοποιεί πάνω σας;", στην οποία και απάντησα ότι δεν υπάρχει κάτι που να μην μου αρέσει πάνω μου. Με κοίταξαν σαν να ήρθα από άλλο πλανήτη και προσπάθησαν να μου εξηγήσουν τι εννοούσαν (λες και δεν είχα καταλάβει), χωρίς να παραλείπουν φυσικά να επισημαίνουν στην πορεία τυπικά "προβλήματα" στην εμφάνιση μιας γυναίκας, ελπίζοντας ότι θα χτυπήσουν φλέβα ανασφάλειας. Εκνευρίστηκα αλλά απάντησα ότι νομίζω πως είμαι τέλεια, πράγμα που έκανε και τις δύο να εκνευριστούν περισσότερο, ενώ με κοιτούσαν σαν να σκέφτονταν "κακομοίρα, νομίζεις ότι είσαι τέλεια κιόλας!". Καθώς απομακρυνόμουν, η μία μου φώναξε "τι να πω, όπως νομίζει ο καθένας" και γύρισα απότομα και της είπα "αλίμονο αν έβλεπα τον εαυτό μου όπως πιθανώς με βλέπεις εσύ ή η εταιρεία σου". Δεν θα μπορέσω ποτέ να χωνέψω την αντιμετώπιση μιας γυναίκας που παραδέχεται ότι δεν έχει ανασφάλειες με την εμφάνισή της, η οποία (αντιμετώπιση) είναι ανάλογη με το να παραδεχτεί κανείς ότι σκότωσε τη μάνα του. Κι ότι κανείς είναι τόσο απελπισμένος για χρήματα, ώστε θα γίνει επιθετικός και "κατίνα" με κάποιον άσχετο.
Ξέρω περίπτωση που ανεβάσανε επάνω άτομο με πνευματική καθυστέρηση και το βάλανε και υπέγραφε συμβόλαια ... Εμένα με έχουν σταματήσει την ώρα που κουβαλούσα δύο βαλίτσες ... Υπήρχε περίοδος ( προ κρίσης ) που είχανε ξεφύγει εντελώς ...
Μου έχει συμβεί αυτό με το κανάλι και τα χαρτάκια κλπ πριν μερικά χρόνια στην Σωτήρος στον Πειραιά, αλλά δεν μασούσα και ο σαν μοντέλο νεαρό; που είχε αναλάβει να με 'ψήσει' φώναξε το βαρύ πυροβολικό με το κοστούμι. Και άρχισε αυτός να μου λέει τι χρειάζομαι, με πρώτη την αποτρίχωση στο πρόσωπο, ενώ εγώ του έλεγα 'μπα δεν το χρειάζομαι'. Άρχισε να εκνευρίζεται και να γίνεται πιο επιθετικός όσο εγώ αρνιόμουν με αποκορύφωμα να μου πει ότι χρειάζομαι θεραπεία για την κυτταρίτιδα. Εγώ τότε κουβαλούσα 20 κιλά παραπάνω. Τον κοιτάζω στα μάτια και του λέω 'μα δεν έχω' όλο θράσος. Αφρούς έβγαλε κι εγώ έφυγα απολύτως ικανοποιημένη. Μέχρι σήμερα χαμογελάω όταν το θυμάμαι.
Ανέβηκα και εγώ μια φορά σε τέτοιο ινστιτούτο ομορφιάς, πριν 2-3 χρόνια.Μία κοπελίτσα στην Ερμού με σταμάτησε και μου είπε εντελώς ειλικρινά ότι έχει μία προσφορά που σίγουρα δεν με ενδιαφέρει, αλλά επειδή πληρώνεται με το άτομο που καταφέρνει να ανεβάσει επάνω, θα της έκανα μεγάλη χάρη αν έπαιρνα το υποτιθέμενο κουπόνι των 200ε, ανέβαινα πάνω, άκουγα ό,τι βλακεία είχαν να μου πουν (η ίδια το περιέγραψε έτσι) και έφευγα. Ήταν πολύ σωστή και σοβαρή και δεν μπόρεσα να της πω όχι παρότι που βιαζόμουν.Η φάση στο ινστιτούτο ήταν ακριβώς όπως περιγράφεται στο άρθρο. Αρπακτικά ντυμένα με κουστούμια τόλμη και γοητεία που θέλαν να σε κάνουν να νιώσεις σκουπίδι που πρέπει άμεσα να εξανθρωπιστεί. Ελπίζω να τα κλείσουν όλα..