Το φαγητό ήταν πάντα μια ροκ κατάσταση

Το φαγητό ήταν πάντα μια ροκ κατάσταση Facebook Twitter
0


Πρώτα το «Food Mafia» και τώρα το «Stay Hungry Bitch», δύο προκλητικά ονόματα με πολύ καλό και διαφορετικό φαγητό. Τελικά, ο Ηλίας Σκουλάς είναι μόνο σεφ ή ένας ροκ σταρ της γαστρονομίας;
Για μένα το φαγητό ήταν πάντα μια ροκ κατάσταση. Δεν φοράει αλέκιαστες, καλοσιδερωμένες, λευκές στολές, φοράει t-shirts, μπλουτζίν και σνίκερ. Δεν είναι στάσιμο, εξελίσσεται καθημερινά και ακούει surf, '60s garage punk και rockabilly στο Stay Hungry Bitch, ενώ ηλεκτρικά μπλουζ στο Food Mafia. Βλέπετε, οι μουσικές και τα βινύλια με τα οποία μεγάλωσα μετουσιώνονται σε πιάτα, ειδικά στο Stay Hungry Bitch. Για παράδειγμα, ένα πεϊνιρλί με χειροποίητο κορν-μπιφ το λέμε Misirlou ή τις ασιατικές φτερούγες, «lick my wings». Τα spring rolls ατμού με φρέσκο τόνο και aioli wasabi τα λέμε «Susi Lucy». Όσο για το «σεφ», δεν τρελαίνομαι, το «μαγειρικός νους» νομίζω μου πάει καλύτερα.

Τι σημαίνει για σας το Stay Hungry Bitch και τι θα βρει το κοινό να δοκιμάσει;
Σαν να εκπληρώθηκε αναπάντεχα μια σεξουαλική φαντασίωση (γέλια). Το πεδίο είναι ελεύθερο για κάθε είδους υπερβολή και αυτό με φτιάχνει από μόνο του. Εδώ η υψηλή γαστρονομία και τα υλικά της, όπως η πάπια κονφί, ο κιτρινόπτερος τόνος, το φουαγκρά, φυσικά, το λίπος χήνας ή ο αστακός προσφέρονται τελείως απενοχοποιημένα στο κοινό μέσα σε πιτόψωμα, πάνω σε πεϊνιρλί, τυλιγμένα σε αραχνοΰφαντα φύλλα ρυζιού και μέσα σε ανάλαφρα bao ψωμάκια ατμού. Είχα εντυπωσιαστεί από τα food truck-pop up restaurants όταν βρισκόμουν στο Σαν Φρανσίσκο. Τα αποκωδικοποίησα και τώρα, με την ομάδα του Food Mafia, τη Bεργίνα Βεντούρη και τους φίλους μας, τον Γιάννη Παλαμούτα και την Ντίνα Κουτέλη, έχουμε στήσει το σταθερό μας... food truck σ' ένα πανέμορφο deck στην παραθαλάσσια Βουλιαγμένη. Με αισθητική εμπνευσμένη από τον Sailor Jerry, τον αρχιερέα της τέχνης των τατουάζ από τα '50s, με κατακόκκινα νέον φώτα που προϊδεάζουν λέγοντας ότι προσφέρουμε «Adult Street Food for Innocent People» και με απίθανα, κυρίως, Tiki cocktail από τον Χάρη Κουλά, νομίζω ότι το Stay Hungry Bitch είναι το μέρος όπου θα ήθελα να περάσω και το αποψινό βράδυ!


Food MaFia
Φιλικής Εταιρείας 10, Γλυφάδα, 210 8942177. foodmafia.com.gr, facebook.com/foodmafia.glyfada
Stay Hungry BitcH
Ορφέως 2 & Ποσειδώνος 17, Βουλιαγμένη, 2108960323

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema, στις Βρυξέλλες, κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Το κρασί με απλά λόγια / Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Ο «πρεσβευτής» της ελληνικής κουζίνας στις Βρυξέλλες, αναπολεί τα παιδικά του Χριστούγεννα στην Κρήτη και μιλά για τον ρόλο του Philema – του εστιατορίου που εδώ και έντεκα χρόνια προσφέρει στους «καλεσμένους» του αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα και ελληνικά κρασιά.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ