ΑΘΗΝΑ

ΕΟΦ: Ανακαλούνται δεκάδες φάρμακα με την ουσία ρανιτιδίνη

ΕΟΦ: Ανακαλούνται δεκάδες φάρμακα με την ουσία ρανιτιδίνη Facebook Twitter
0

Συνεχίζονται από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων οι ανακλήσεις φαρμακευτικών προϊόντων που περιέχουν τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη.

Σήμερα ο ΕΟΦ προχώρησε στην ανάκληση όλων των παρτίδων των φαρμακευτικών προϊόντων που περιέχουν τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη του παραγωγού UNION QUIMICO PHARMACEUTICO (UQUIFA), παρά το γεγονός ότι το πιστοποιητικό καταλληλότητας (CEP) του παραγωγού UQUIFA για τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη βρίσκεται σε ισχύ.

Ο ΕΟΦ έχει ήδη ανακαλέσει παρτίδες του φαρμακευτικού προϊόντος PTINOLIN inj. sol. 50mg/2amp, όλες τις παρτίδες των φαρμακευτικών προϊόντων ZANTACEF.TAB150MG/TAB, ZANTAC F.C.TAB 150MG/TAB,ι ZANTAC INJ.SOL 50MG/2ML AMP, RANITIDINE/MYLAN F.C.TAB 150MG/TAB, LUMAREN FC TAB 150 MG και LUMAREN INJ 50MG/2ML.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) και ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων, (FDA) ξεκίνησαν την επανεξέταση των φαρμάκων που περιέχουν ρανιτιδίνη, αφού σχετικές δοκιμασίες έδειξαν ότι ορισμένα από αυτά τα προϊόντα περιείχαν μια πρόσμιξη που ονομάζεται N-νιτροζοδιμεθυλαμίνη (NDMA), η οποία ταξινομείται ως πιθανή καρκινογόνος ουσία στον άνθρωπο (ουσία που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο) βάσει μελετών σε ζώα.

Τα φάρμακα που περιέχουν ρανιτιδίνη χρησιμοποιούνται ευρέως για να μειώσουν την παραγωγή γαστρικού οξέος σε ασθενείς με καταστάσεις όπως αίσθημα καύσου στο στομάχι και έλκη στομάχου. Διατίθενται με ή χωρίς ιατρική συνταγή ως δισκία και ενέσιμα σκευάσματα, και έχουν εγκριθεί από τις εθνικές αρχές.

Η λίστα με τα φάρμακα που ανακαλεί ο ΕΟΦ:

ΕΟΦ: Ανακαλούνται δεκάδες φάρμακα με την ουσία ρανιτιδίνη Facebook Twitter
ΕΟΦ: Ανακαλούνται δεκάδες φάρμακα με την ουσία ρανιτιδίνη Facebook Twitter
ΕΟΦ: Ανακαλούνται δεκάδες φάρμακα με την ουσία ρανιτιδίνη Facebook Twitter
ΕΟΦ: Ανακαλούνται δεκάδες φάρμακα με την ουσία ρανιτιδίνη Facebook Twitter
Ελλάδα
0

ΑΘΗΝΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΑΑΔΕ παγίδευσε γνωστό τράπερ: Αγόραζε πολυτελή αυτοκίνητα και ρολόγια μέσω ΜΚΟ

Ελλάδα / Η ΑΑΔΕ παγίδευσε γνωστό τράπερ: Αγόραζε πολυτελή αυτοκίνητα και ρολόγια μέσω ΜΚΟ

Ο τράπερ είχε συστήσει αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, στην οποία η δισκογραφική του εταιρεία είχε πιστώσει το σύνολο των δικαιωμάτων του καλλιτέχνη, ύψους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ 2025: «Φρούριο» το κέντρο της Θεσσαλονίκης – Drones, κάμερες ΚΑΙ 2.500 αστυνομικοί

Ελλάδα / ΔΕΘ 2025: «Φρούριο» το κέντρο της Θεσσαλονίκης – Drones, κάμερες ΚΑΙ 2.500 αστυνομικοί

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από χθες το πρωί στο κέντρο της πόλης, με απαγόρευση στάθμευσης και εκτροπές στην κυκλοφορία, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων
LIFO NEWSROOM
Αντιδράσεις για τα ρατσιστικά «ειδικά δρομολόγια» του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – Διευκρινίσεις από ΕΛΑΣ

Ελλάδα / Αντιδράσεις για τα ρατσιστικά «ειδικά δρομολόγια» του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – Διευκρινίσεις από ΕΛΑΣ

Η υπόθεση προκάλεσε έντονη συζήτηση και αντιδράσεις, με την Ελληνική Αστυνομία να εκδίδει επίσημη ανακοίνωση, στην οποία τονίζει ότι ουδέποτε συμμετείχε ή συναίνεσε σε διαδικασίες διακριτικής μεταχείρισης επιβατών
LIFO NEWSROOM