ΕΟΦ: Απαγορεύει καλλυντικά που δεν έχουν εγκριθεί από τον οργανισμό

ΕΟΦ: Απαγορεύει καλλυντικά που δεν έχουν εγκριθεί από τον οργανισμό Facebook Twitter
0

Απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης καλλυντικών προϊόντων αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, καθώς διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων από την παραγωγό εταιρεία.


Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία που παράγει και διαθέτει στην αγορά τα καλλυντικά, δεν έχει άδεια δυνατότητας παραγωγής από τον ΕΟΦ, κατά παράβαση του άρθρου 7 παρ. 2 της υπ' αριθμ. Δ3(α)/91512/12-1-2018 Υπουργικής Απόφασης.

Επιπλέον, τα προϊόντα δεν έχουν καταχωρηθεί στη διαδικτυακή πύλη CPNP, κατά παράβαση του άρθρου 13 του Κανονισμού 1223/2009 και του άρθρου 5 της υπ' αριθμ. Δ3(α)/91512/12-1- 2018 Υπουργικής Απόφασης.

Πρόκειται για προϊόντα της εταιρείας ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ/PHARMA-CORP.GR που κυκλοφορούν με την επωνυμία «pharma-corp.gr STOP-ITCH PRICKLY HEAT CREAM».

Η παρούσα απόφαση επιβάλλεται μέχρις ότου διαπιστωθεί ότι η συμμόρφωση επί των ανωτέρω παραβάσεων. Η άρση της απαγόρευσης, εφόσον διαπιστωθεί η συμμόρφωση επί των ανωτέρω, θα πραγματοποιηθεί με νέα απόφαση του ΕΟΦ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Μαραθώνιος» για δεύτερη ημέρα με 32 απολογίες- Προφυλακίστηκε ακόμη ένα ηγετικό μέλος

Ελλάδα / Δολοφονία Λυγγερίδη: «Μαραθώνιος» για δεύτερη ημέρα με 32 απολογίες- Προφυλακίστηκε ακόμη ένα ηγετικό μέλος

Το ηγετικό μέλος, που μαζί με άλλους τέσσερις θεωρούνται επικεφαλής  της εγκληματικής οργάνωσης και αυτοί που οδήγησαν στη δολοφονία του αστυνομικού, φέρεται να είναι αυτός που έδωσε το σήμα για την έναρξη των επεισοδίων
NEWSROOM
Λέκκας για Θηρασιά: «Η Σαντορίνη έχει πάντα στην καλντέρα υψηλό κατολισθητικό κίνδυνο»

Ελλάδα / Λέκκας για Θηρασιά: «Η Σαντορίνη έχει πάντα στην καλντέρα υψηλό κατολισθητικό κίνδυνο»

«Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, το 2010 έχουν γίνει μεγάλα έργα στη Σαντορίνη προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κατολισθήσεις και στον Αθηνιό και στο παλιό λιμάνι και στην Οία» εξήγησε ο κ. Λέκκας
NEWSROOM