ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό φρέσκια μυζήθρα (ανάλατη)
 - 1 φλ. ζάχαρη
 - 4 αυγά
 - 2 κ.σ. μέλι
 - 1 φλ. γάλα
 - 1-2 κ.σ. σιμιγδάλι
 - Ξύσμα από ένα φρέσκο λεμόνι
 - 1 κ.γ. κανέλα
 - Μέλι για γαρνίρισμα
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνουμε σε ένα μπολ τη μυζήθρα με πιρούνι.
 - Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά ένα-ένα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
 - Ρίχνουμε το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και την κανέλα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1-2 κουταλιές σιμιγδάλι, ανάλογα με το πόσο υγρό είναι το μείγμα μας.
 - Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα 28 εκ. και πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι.
 - Αδειάζουμε το μείγμα στην ταρτιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά.
 - Αποσύρουμε την ταρτιέρα από τον φούρνο, περιχύνουμε με λίγο μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.
 - Όταν κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
 
Η συνταγή μαγειρεύτηκε στο καφέ «Ράμνος» στις Λεύκες της Πάρου.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα
 
 
 
 
 
 
 