Αθώωση αλλά και καταδίκη για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη

Αθώωση αλλά και καταδίκη για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αθώωσε από την κατηγορία της απιστίας τον τέως νομάρχη Θεσσαλονίκης Παν. Ψωμιάδη, ενώ επικύρωσε ποινή φυλάκισης 8 μηνών που του είχε επιβληθεί για παράβαση καθήκοντος κατά την χρονική περίοδο 2008 - 2009.


Ειδικότερα, ο κ. Ψωμιάδης το Εφετείο Θεσσαλονίκης είχε καταδικαστεί για παράβαση καθήκοντος σε φυλάκιση 8 μηνών και για απιστία σε φυλάκιση 8 μηνών και τελικά, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 11 μηνών κατά συγχώνευση.


Ο κ. Ψωμιάδης κατηγορήθηκε, καθώς με καθυστέρηση από 12 έως 15 μηνών, κατά περίπτωση, υπέγραψε πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε 17 βιομηχανίες και βιοτεχνίες της περιφέρειας Θεσσαλονίκης για παραβάσεις που αφορούσαν τη διαχείριση αποβλήτων (στερεών, υγρών και αερίων), ενώ παράλληλα μείωσε τα ποσά των προστίμων. Τα 17 πρόστιμα μειώθηκαν συνολικά κατά 24.660 ευρώ. Ακόμη, αποδόθηκε στον κ. Ψωμιάδη το αδίκημα της απιστίας, καθώς λόγω των μειώσεων των προστίμων μειώθηκαν τα έσοδα της Νομαρχίας.


Κατά της καταδικαστικής εφετειακής απόφασης ο κ. Ψωμιάδης άσκησε αναίρεση στον 'Αρειο Πάγο.


Ο 'Αρειος Πάγος, μετά την αναίρεση που άσκησε ο κ. Ψωμιάδης κατά εφετειακής απόφασης, τον αθώωσε από την κατηγορία της απιστίας και επικύρωσε την απόφαση του Εφετείου ως προς το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 8 μηνών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

«Η κυβέρνηση φέρνει μια νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη μεγάλη νίκη του Πάνου Ρούτσι, για να απαγορέψει στους γονείς των θυμάτων να γράφουν τα ονόματα των παιδιών τους, που με εγκληματικό τρόπο σκοτώθηκαν»
LIFO NEWSROOM
«Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Πολιτική / «Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Ο κ. Γεραπετρίτης επανέλαβε ότι η οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και υφαλοκρηπίδας αποτελεί τη μοναδική διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, υπογραμμίζοντας πως «θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Πολιτική / Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση τη Δευτέρα στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου αναμένεται να τεθεί το ζήτημα του προγράμματος SAFE
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Η γνώμη των πολιτών για για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και δικαιοσύνης στο θέμα του Πάνου Ρούτσι και τις διαδηλώσεις μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
LIFO NEWSROOM