Μετωπική κυβέρνησης με ΝΔ στη Βουλή στη συζήτηση για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης

Μετωπική κυβέρνησης με ΝΔ στη Βουλή στη συζήτηση για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Τα ξίφη τους θα διασταυρώσουν απόψε Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης πρόκειται να ξεκινήσει απόψε στις 19:00.

Την πρωτοβουλία για τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών είχε αναλάβει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός μετά την πολιτική θύελλα που προκλήθηκε από την υπόθεση Παπαγγελόπουλου.

Στην επιστολή του ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι την τελευταία περίοδο η δημόσια συζήτηση κατακλύζεται και δηλητηριάζεται από αβάσιμες και προσχηματικές αιτιάσεις, που αφορούν τους όρους άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της δικαιοσύνης, σημείωνε ότι οι αιτιάσεις αυτές προωθούνται από κέντρα που έχουν λόγους να φοβούνται και χαρακτήριζε δυστύχημα ότι αυτές αναπαράγονται και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Για το κλίμα αντιπαράθεσης που αναμένεται να επικρατήσει στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών έχει προϊδεάσει και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος δηλώνοντας ότι ήρθε η ώρα να ακουστούν αλήθειες για τα θέματα της διαπλοκής και ο ελληνικός λαός να μάθει ποιοι διακινούσαν εκατοντάδες εκατομμύρια σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ποιοι εκδότες δανείζονταν τα χρήματα του ελληνικού λαού από τις τράπεζες και τα έβγαζαν στο εξωτερικό, χρεώνοντας τα κανάλια τους.

Στη σημερινή συζήτηση θα λάβουν μέρος και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώ την Πέμπτη, οι τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της Δικαιοσύνης θα συζητηθούν και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM