4 (χοντρά) ψέματα που σου λέει το αφεντικό σου

4 (χοντρά) ψέματα που σου λέει το αφεντικό σου Facebook Twitter
«Έδωσα μάχη για ‘σένα, να ξέρεις»... Βασικά, καμία μάχη δεν δόθηκε για εσάς. Ούτε το μικρό του δαχτυλάκι δεν κούνησε υπέρ σας.
3


 

Δεν είναι ότι όλες οι επιχειρήσεις και όλα τα αφεντικά έχουν βγει από το ίδιο καλούπι. Βεβαίως και όχι και φυσικά και υπάρχουν εξαιρέσεις. Ωστόσο, ο εργοδότης – τόσο εντός όσο και στο εξωτερικό – έχει τη δική του Βίβλο, τη δική του προσωπική… κασέτα και πατάει το “play”, αν όχι κάθε φορά που σας βλέπει, τουλάχιστον κάθε φορά που αισθάνεται ότι πρέπει να σας «στριμώξει» (λίγο ακόμη) ή όταν αισθάνεται στριμωγμένος ο ίδιος.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

Ψέμα Νο 1

«Εσύ, παιδί μου, σ’ αυτή την εταιρεία έχεις μέλλον». Ή «ήρθες για να μείνεις». Το ακούτε, όταν τα πράγματα ζορίζουν πάρα πολύ. Είτε αισθάνεστε την τάση να παραιτηθείτε, είτε αποπνέετε φόβο ότι θα απολυθείτε – μεταξύ μας, χαζός φόβος, αν δουλεύετε για… 5 και έχετε αποτελεσματικότητα για 10 – αυτή είναι η ατάκα που σας ξεκλειδώνει, σας ψιλο-χαλαρώνει μέχρι την επόμενη δυνατή κατραπακιά. Μείνετε όρθιοι.

Ψέμα Νο 2

«Θεώρησε αυτή την επιχείρηση, δεύτερη οικογένεια σου». Και φυσικά, όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει ακόμη και μέσα στις καλύτερες οικογένειες. Και αδικίες συμβαίνουν και το χαρτζιλίκι, συγνώμη το μπόνους, μπορεί να σου φάνε και μια κουβέντα παραπάνω θα ειπωθεί και θα γίνουν όλα αυτά τα οικογενειακά, για τα οποία όταν ενηλικιωθήκαμε μπορεί να φύγαμε τρέχοντας με ένα σακίδιο από το σπίτι. Σε γενικές γραμμές – και πάλι με ελάχιστες – εξαιρέσεις οι δουλειές μας, δεν είναι οι οικογένειες μας. Είναι οι δουλειές μας. Τελεία. Κι αν το πάμε έτσι, και οι Κορλεόνε, οικογένεια ήταν.

Ψέμα Νο 3

«Έδωσα μάχη για ‘σένα, να ξέρεις». Αυτό το ψέμα επιστρατεύεται στην περίπτωση που έχετε υποστεί περικοπή μισθού,  που υποβιβαστήκατε, που ενώ είχατε δίκιο δεν το βρήκατε ποτέ. Βασικά, καμία μάχη δεν δόθηκε για εσάς. Ούτε το μικρό του δαχτυλάκι δεν κούνησε υπέρ σας. Βασικά, σ’ αυτό το δαχτυλάκι ήταν δεμένο το νήμα, το οποίο με μαεστρία κινούσε για να συντονίσει την κατάσταση εναντίον σας. Μην βιάζεστε να ευχαριστήσετε για τη… μάχη που δεν έδωσε. Μη σχολιάσετε καν. Εκτός κι αν αποφασίσατε να αποχωρήσετε από την… οικογένεια.

Ψέμα Νο 4

«Φυσικά και μπορείς να μου πεις τα πάντα». Είναι ατάκα, η οποία εκστομίζεται με γλυκό χαμόγελο και ακόμη πιο γλυκιά φωνή. Καλά θα κάνετε να προσέχετε την έκφραση των ματιών εκείνη τη στιγμή και ακόμη καλύτερα θα κάνετε, αν δεν πείτε τα πάντα. Ούτε αυτό που σκέφτεστε, ούτε το άλλο για το οποίο χτυπήσατε την πόρτα του γραφείου του. Προς Θεού, μην εκμυστηρευτείτε τίποτα. Καλύτερα, πείτε το σε μία πρωινή εκπομπή στο ραδιόφωνο. Θα το μάθουν λιγότεροι και κυρίως, δεν θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σας. 

Στοιχεία από το Inc.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ψυχή & Σώμα / Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ο βελονισμός έχει συνδεθεί με εναλλακτικές θεραπείες, ευεξία και ανατολική φιλοσοφία. Όμως, όταν ένας νευρολόγος τον προτείνει για την ανακούφιση από ημικρανίες, οσφυαλγίες ή χρόνιο πόνο, δεν μπορείς να τον αγνοήσεις. Τι λέει η επιστήμη γι’ αυτήν τη χιλιάδων ετών πρακτική και ποιοι μπορούν πραγματικά να ωφεληθούν; Ο νευρολόγος Οδυσσέας Παζιώνης απαντά.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Ψυχή & Σώμα / Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Γυμναστική με κινητό στο χέρι, ρολόγια που σου λένε πότε να αναπνεύσεις, influencers που υπόσχονται κοιλιακούς μέσα σε δέκα λεπτά: πόσα από όλα αυτά λειτουργούν πραγματικά; Για να ξεχωρίσουμε το hype από την ουσία, μιλήσαμε με τον Λάμπρο Μουλίνο, διαιτολόγο, διατροφολόγο και γυμναστή, ο οποίος μας βοηθά να αποκρυπτογραφήσουμε το τοπίο του fitness όπως αυτό διαμορφώνεται στα ελληνικά social media σήμερα.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Ψυχή & Σώμα / Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Τι γίνεται με τα συσκευασμένα που βρίσκουμε στα ψυγεία; Είναι ασφαλή; Τα παγωτά που δεν έχουν ζάχαρη να τα προτιμάμε; Είναι ασφαλές να δίνουμε υποκατάστατα ζάχαρης στα παιδιά; Ποια είναι τα καλά του σπιτικού παγωτού; Και πώς μπορούμε να το φτιάχνουμε;
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Η σημασία της ηθικής ομορφιάς

Υγεία & Σώμα / Η ομορφιά του να δείχνεις καλοσύνη χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα

Οι πράξεις γενναιοδωρίας και αυτοθυσίας προκαλούν αισθήματα ψυχικής ευφορίας και συγκίνησης, που οδηγούν στην επιθυμία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αλλά και να βοηθήσουμε τους άλλους
THE LIFO TEAM
Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Ψυχή & Σώμα / Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Βοηθούν όντως κάποιες τροφές στις καύσεις ή είναι απλώς ένας διατροφικός μύθος; Στο σημερινό επεισόδιο συζητάμε με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη για το πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε με απλούς τρόπους τον μεταβολισμό μας.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Ψυχή & Σώμα / Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Τι σημαίνει «σωστή» διατροφή στην εμμηνόπαυση; Υπάρχουν τροφές που βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων; Πόσοι από τους διατροφικούς «κανόνες» που ακούμε είναι μύθοι; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τον νοσοκομειακό διαιτολόγο Χρήστο Παπαβαγγέλη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Ζωή στα καλύτερά της / «Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Μια συζήτηση με την παιδοψυχολόγο και οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια Ηλέκτρα Κτενά για το γονεϊκό άγχος και το τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να χτίσουν ουσιαστικές σχέσεις εμπιστοσύνης με τα παιδιά τους, στο πλαίσιο της σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Άστοχο το σχόλιο και κάπως σεξιστικό. Τυχαίνει στη ζωή αυτή, να υπάρχουν άνθρωποι που έχουν την έμφυτη ικανότητα να είναι ηγέτες και όχι αφεντικά.Καθώς η εργασία είναι ο δεύτερος σημαντικότερος παράγοντας ευτυχίας,σου εύχομαι να συναντήσεις έναν.