Ραγδαίες εξελίξεις: έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα

Ραγδαίες εξελίξεις: έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα Facebook Twitter
0


Μέρκελ και Ολάντ συμφωνούν ως προς το ότι η ψήφος των Ελλήνων "πρέπει να γίνει σεβαστή ", ανακοίνωσε πριν από λίγο το Βερολίνο.

Την Τρίτη συγκαλείται έκτακτη Σύνοδος Κορυφής σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ενώ όπως ανακοινώθηκε εντός της εβδομάδας θα γίνει και το νέο Eurogroup.

Υπενθυμίζεται ότι για τη Δευτέρα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συνάντηση στο Παρίσι της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Η σύνοδος κορυφής, όπως ανέφερε στον λογαριασμό του στο twitter, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, θα συγκληθεί στις 19.00 (ώρα Ελλάδας) την Τρίτη. «Θα συζητήσουμε την κατάσταση μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα», ανέφερε ο Ντόναλντ Τουσκ.


Σύμφωνα με ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές, η επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών για μια συμφωνία μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μετά από σχετική απόφαση του Eurogroup. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, εφόσον το ελληνικό πρόγραμμα έχει λήξει από την προηγούμενη Τρίτη, δεν είναι δυνατό να ξεκινήσουν άμεσα διαβουλεύσεις, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει λάβει την αναγκαία εντολή από το αρμόδιο όργανο, που είναι το Eurogroup.

Ο ελληνικός λαός αποφάσισε. Αποδεχόμαστε την θέληση του ελληνικού λαού και σημειώνουμε το καθαρό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αναφέρεται εντωμεταξύ σε ανακοίνωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.


«Για όλη την Ευρώπη, τις εθνικές κυβερνήσεις και την Αθήνα και τους διεθνείς πιστωτές η ελληνική κρίση είναι ένα μάθημα από το οποίο πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα για το μέλλον ώστε η παρούσα κατάσταση και παρόμοια περιστατικά στο μέλλον να μην απειλήσουν την ύπαρξη της ΕΕ. Για αυτό από αύριο ας ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, εμπνευσμένες από νέες αντιλήψεις αλληλεγγύης και συνεργασίας. Περιμένουμε από την ελληνική κυβέρνηση να γυρίσει πίσω στο τραπέζι των μεταρρυθμίσεων με μια ανανεωμένη υπεύθυνη στάση. Είναι επίσης χρόνος για κάποια κράτη μέλη και υπουργούς να σταματήσουν με την απαράδεκτη επιμονή στους εθνικούς εγωισμούς και τα εθνικά πολιτικά παιχνίδια», αναφέρεται στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει: «Θα συνεχίσουμε να κάνουμε την απαραίτητη δουλειά για έναν λογικό και διαρκή συμβιβασμό και να αποτρέψουμε κάθε πιθανή άτυχη επιλογή του Grexit».

Δείτε όλες τις ειδήσεις και τις εξελίξεις ΕΔΩ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM