Tο Don’t Be a Dick μπορεί να έχει τα vibes ενός open-minded soft club ή ενός μικρού urban playground, αλλά στο όλο concept που έγινε talk of the town έρχεται να προστεθεί ο ξυλόφουρνος απ’ όπου ξεκινάει η μαγειρική του ταυτότητα.

 

Η κουζίνα κινείται στη λογική τού λίγα και ουσιαστικά, με επίκεντρο το ζυμάρι 48ωρης ωρίμανσης. Πάνω σε αυτό βασίζονται οι προτάσεις πίτσας που κινούνται σε ένα στυλ ανάμεσα σε Napolitana και Romana, με λεπτό στεφάνι, τις σωστές φουσκάλες, τραγανή βάση και πλούσια υλικά από πάνω. 

 

Οι εκδοχές είναι μόλις πέντε και –αλήθεια– δεν χρειάζονται περισσότερες: κλασική Margherita, Picante, για όσους θέλουν μια μικρή ένταση, πληθωρική 4 τυριά, αρωματική Bresaola, και μια λευκή πίτσα με spicy honey, ίσως η πιο addictive επιλογή του μενού. Δίπλα σε αυτές θα βρεις δύο σαλάτες, εξίσου προσεγμένες, και δύο γλυκά, επίσης ψημένα στον ξυλόφουρνο: ένα καλτσόνε με νουτέλα και mascarpone και ένα με ρικότα και μέλι που θυμίζει λίγο παλιά συνταγή αλλά με σύγχρονη ματιά. 

 

Don’t be a Dick: Αγαπήσαμε το concept, τώρα λατρέψαμε και τις γεύσεις του
Πίτσα με τυρί και αυγό μάτι.

 

Μάλιστα, από τις 7 Δεκεμβρίου στο Don’t Be a Dick έρχεται να προστεθεί ένα brunch με εντελώς playful χαρακτήρα. Τρία αγαπημένα κοκτέιλ, Bloody Mary, Mimosa και Garibaldi, συνδυάζονται με τρία πρωινά πιάτα που βγαίνουν επίσης από τον ξυλόφουρνο: αυγά μάτια που συνοδεύονται με ζυμαράκια (από τη ζύμη της πίτσας), ένας καγιανάς ψημένος σε ατομικό ταψάκι και μια πίτσα με τυρί και αυγό μάτι. Όλα αυτά συνθέτουν ένα απολαυστικό early pairing και συνοδεύονται από τις μουσικές των DJs στα μεσημεριανά Sunday parties που περιμένουμε πώς και πώς.

 

Ο χώρος, ένα mashup ’70s -’80s αισθητικής, με disco pop αναφορές, βιομηχανικά στοιχεία και εκείνο το ροζ Toilet Room, παραμένει το concept που μάς έχει κερδίσει και τώρα οι γεύσεις του ξυλόφουρνου έρχονται να προσθέσουν τη δική τους υπογραφή σε αυτό το στέκι που σου θυμίζει πώς μπορείς να είσαι ό,τι θέλεις – εκτός ίσως από ένα.

 

Φειδίου 4, Εξάρχεια, Instagram: dontbeadick4

Οδηγός Γεύσης